DEH

DEH

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Σκουρλέτης: Δεν είμαι «αντάρτης», αλλά... να αποφύγουμε 4ο μνημόνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλετης
Σε συνέντευξή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για ένα τέταρτο μνημόνιο.
Οπως είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, θα πρέπει να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, γι’ αυτό και η κυβέρνηση καλείται να πάρει
δύσκολες αποφάσεις.
Ο ίδιος τόνισε πως ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται τον τίτλο του «αντάρτη», εξέφρασε τους προβληματισμούς του και σημείωσε με νόημα ότι «δεν μπορούμε να καλλιεργούμε βεβαιότητες στον κόσμο, στις συνθήκες που ζούμε»
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, το κυβερνητικό στέλεχος, παράλληλα, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση για το χρέος τώρα!
«Αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει. Έχουμε μπροστά μας τρία βασικά θέματα: ποσοτική χαλάρωση, το χρέος, τα πρωτογενή ελλείμματα μετά το 2018. Αν βγουν αυτά θα έχουμε μια εκτίναξη της ελληνική οικονομίας», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο συνταξιοδοτικό ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση στο πλαίσιο συμβιβαστικής και επώδυνης συμφωνίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχθηκε, δε, ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μια «πολιτική ήττα».
Σκουρλέτης: Η κοινωνία δεν αντέχει επιπλέον μέτρα

Το κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε, πάντως, ότι εάν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε μέσα στο 2017 ίσως και να μπορέσει να δοθεί η 13η σύνταξη.

«Υποστήκαμε μια ήττα, αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητές μας και κάναμε σωστή επιλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Δώσαμε τη μάχη με αβεβαιότητες και ανοιχτά ζητήματα, επειδή το ζήτησε ο λαός».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται για την ειλικρίνειά της, ενώ ξεκαθάρισε ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν θα υιοθετούσε ποτέ τη λογική ενός «success story».

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός προσώπων, με ενδιαφέρει να μην υπάρχει ανασχηματισμός στο πρόγραμμά μας».

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της ρύθμισης των 36 δόσεων για τη ΔΕΗ, ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρέμβαση στο λογισμικό της επιχείρησης.

ΠΗΓΗ: antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: