DEH

DEH

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η κινεζική State Grid που διεκδικεί τον ΑΔΜΗΕ στοχεύει και την ηλεκτρική αγορά του Βελγίου

Στην επιχειρούμενη διείσδυση του "αμφιλεγόμενου" κινέζικου κολοσσού State Grid στη βελγική ενεργειακή αγορά με απώτερο στόχο, όπως εκτιμάται, την δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ο σημερινός βελγικός Τύπος.
"Σφοδρές επικρίσεις πανταχόθεν" προκαλεί, σύμφωνα με το κεντρικό θέμα της εφημερίδας De Tijd, η είσοδος της κινεζικής εταιρείας στην ενεργειακή αγορά μέσω της εξαγοράς της φλαμανδικής επιχείρησης ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου Eandis που κατέχει δεσπόζουσα θέση. Η εφημερίδα εξηγεί στο κύριο άρθρο της ότι την ώρα που η βελγική πολιτική ηγεσία αναλίσκεται σε προσπάθειες ανάσχεσης της κινεζικής ισχύος και επιρροής στο Βέλγιο, η ίδια η Κίνα δείχνει να είναι "βιαστική και ασταμάτητη" και έχει μεταβληθεί σε μία πραγματική Silicon Valley, γεγονός που θα αλλάξει άρδην τη ζωή και των Βέλγων.
Πόσο επικίνδυνος είναι ο "κινεζικός δράκος" που κάνει πλέον την απειλητική εμφάνισή του στην Φλάνδρα, διερωτάται επίσης στο πρωτοσέλιδό της και η De Standaard.
Θυμίζουμε ότι η State Grid είναι ένας εκ των υποψήφιων επενδυτών για την απόκτηση του 24% του ΑΔΜΗΕ μαζί με την ιταλική Terna.

Δεν υπάρχουν σχόλια: