DEH

DEH

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Λ. Μαλούτας: “Δυστυχώς από τη συζήτηση για τη βιομηχανική κληρονομιά απουσιάζει η Κοζάνη”

Αποτέλεσμα εικόνας για Λ. Μαλούτας:
Η είδηση των προηγούμενων ημερών είναι απολύτως κατατοπιστική : 
¨Στο ΔΣ της ΔΕΗ στις 13/09 συζητήθηκε το ζήτημα του Πάρκου Λιγνιτικής/Βιομηχανικής Κληρονομιάς Πτολεμαΐδας, σε συνδυασμό με το μέλλον των εγκαταστάσεων της πρώην ΛΙΠΤΟΙ\Λ. 
Ο κύκλος ζωής των πρώτων βιομηχανικών μονάδων που κατασκευάστηκαν στην περιοχή για την αξιοποίηση των λιγνιτών έφτασε στο τέλος του.
Ένας κύκλος έκλεισε, ένας νέος όμως αυτός της ανάδειξης τους σαν βιομηχανική κληρονομιά ανοίγει.Το θέμα της βιομηχανικής κληρονομιάς και της ανάδειξης της ενεργειακής ταυτότητας της περιοχής στην Κοζάνη εχει τεκμηριωθεί και εχει παρουσιαστεί τόσο σε διαδικασίες Δημοτικού Συμβουλίου, σε διάλογο με κοινωνικούς φορείς αλλα και σε συνέδρια (http://enotitakozani.gr/synedrio-poleodomias/). Και μάλιστα με σημαντικό βαθμό ωριμότητας ακόμη και με μελέτες εφαρμογής χρηματοδοτημένες απο πόρους της ΕΕ.
Δυστυχώς από την όλη συζήτηση για την βιομηχανική κληρονομιά απουσιάζει η Κοζάνη.Η προσπάθεια απαξίωσης της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι σήμερα η άρνηση της ταυτότητάς του, η απαξίωση του σημαντικότερου αναπτυξιακού πόρου της περιοχής της ενέργειας, δεν βοηθάει τον τόπο , δεν βοηθάει την αναπτυξιακή πορεία που τόσο την έχει ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: