DEH

DEH

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Το Μαρούσι, οι Κόντρες με ΔΕΔΔΗΕ και οι Εργολαβίες Καλογρίτσα

«Στα μαχαίρια» με το ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται ο Δήμος Αμαρουσίου, εξαιτίας της ασυνέπειας τη τεχνικής εταιρείας Τοξότης του πολυπράγμονα εργολάβου και υποψήφιου «καναλάρχη» Χρίστου Καλογρίτσα.
Το προσωπικό της συγκεκριμένης εταιρείας, (όντας απλήρωτο;),απεργεί. Αποτέλεσμα είναι να μείνουν στη μέση έργα που ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία της πόλης και σύμφωνα με το Δήμαρχό της Γιώργο Πατούλη, να κινδυνεύουν οι διερχόμενοι με τραυματισμούς από ατυχήματα κ.λπ.
Το όλο θέμα περιγράφει επιστολή του Δήμου προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, από την οποία ζητά τη συνέχιση των εργασιών από την ίδια την εταιρεία, η οποία έχει και την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου.
Από όσα γνωρίζουμε, η έλλειψη συνέπειας της συγκεκριμένης εταιρείας, δεν περιορίζεται στις εργολαβίες του συγκεκριμένου φορέα. Τα ίδια ακούγονται και για άλλους φορείς.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, διαθέτει αξιοσημείωτη ικανότητα να επιτυγχάνει σε διαγωνισμούς και σε αναθέσεις έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανεξαρτήτως του ποιο, ή ποια κόμματα ελέγχουν την κυβέρνηση.
Έτσι για παράδειγμα, στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ που προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2014 (κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου) για 53 έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 320 εκατομμυρίων, στην Τοξότης κατακυρώθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2015, τα 10 από αυτά. Ο προϋπολογισμός τους; Μόλις 90 εκατομμύρια ευρώ (το 30% του συνολικού προϋπολογισμού).
Τώρα, αν για τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων αυτών προσέφυγε για δανεισμό στην Τράπεζα Αττικής, ομολογούμε ότι δεν το γνωρίζουμε...

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=108941

Δεν υπάρχουν σχόλια: