DEH

DEH

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωτοφανής επίθεση Σκουρλέτη σε Πιτσιόρλα. Είναι άνθρωπος των δανιστών!

Νέα επίθεση με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη κατά του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ εξαπολύει ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, που κατηγορεί ευθέως τον Στέργειο Πιτσιόρλα ως ενεργούμενο των δανειστών.
«Ο κ. Πιτσιόρλας, ενώ γνωρίζει επακριβώς τη θέση της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, προ μηνός σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg, ως μη όφειλε, άνοιξε το θέμα του 17%», τονίζει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.
«Αν αληθεύει δε αυτό που ακούγεται από δημοσιογραφικούς κύκλους ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει τον ρόλο της διασποράς πληροφοριών για λογαριασμό συγκεκριμένων κύκλων των δανειστών με σκοπό τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, τότε αντιλαμβάνεστε πως τα πράγματα είναι σοβαρά. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και όχι άλλων», τονίζει ο κ. Σκουρλέτης.
Εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του με την πώληση του 17% της ΔΕΗ, ενώ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών σημειώνει τα εξής, μεταθέτοντας τις ευθύνες για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στην Τράπεζα της Ελλάδος: 
«Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοσθεί αδιακρίτως. Δεν υπάρχουν επιλεκτικές σχέσεις της κυβερνήσεις με κανέναν επιχειρηματία, αυτά τα έκαναν οι προηγούμενοι. Πιο συγκεκριμένα, για τις σχέσεις του επιχειρηματία με την Τράπεζα Αττικής αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι διορισμένες διοικήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η προτροπή προς τη νέα διοίκηση της τράπεζας, που μόλις τώρα ανέλαβε, είναι να δράσει με γνώμονα το συμφέρον της τράπεζας και με βάση τη νομιμότητα».
Ερωτηθείς για το αν έχει ευθύνες η ΤτΕ, απαντά ότι «ασφαλώς και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ευθύνες ως εποπτεύουσα το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για ό,τι της ζητηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: