DEH

DEH

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Νόμιμα λειτουργεί πλέον ο Παιδικός σταθμός της ΔΕΗ – Υπογράφτηκε η άδεια λειτουργίας

Τέλος μπήκε στο πρόβλημα λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδας και στην ταλαιπωρία 60 σχεδόν παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς χορηγήθηκε τελικά η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του παιδικού σταθμού.
Ειδικότερα, υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Εορδαίας, Σάββα Ζαμανίδη, η άδεια λειτουργίας της Μονάδας Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης
(Μ.Φ.Π.Α.Δ.) – Παιδικός Σταθμός –ΔΕΗ που ζητούσαν οι γονείς των νηπίων και πλέον ο παιδικός σταθμός της ΔΕΗ λειτουργεί νόμιμα.
Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΗ παραχώρησε τη λειτουργία του παιδικού σταθμού σε ιδιώτη εργολάβο λόγω ότι ο νόμος δεν της επιτρέπει να κάνει προσλήψεις πέραν του  8μήνου, ενώ το διδακτικό έτος για τον παιδικό σταθμό ανέρχεται σε είναι 11 μήνες. Επειδή λοιπόν απαγορεύεται από το υπουργείο παιδείας να αλλάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό στο μέσον της χρονιάς η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να προκηρύξει διαγωνισμό και να αναθέσει σε ιδιώτη τη λειτουργία του σταθμού, οπότε η χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του παιδικού σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα εκδόθηκε στο όνομα της εταιρείας “Νικολόπουλος Χρ.-Αντωνοπούλου Βασ ΕΕ”.
Ο παιδικός θα εξυπηρετεί και θα φροντίζει 50 παιδιά από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Το ωράριο λειτουργίας του σταθμού ορίστηκε από τις 6:30π.μ. – 14μ.μ., με την υποχρέωση προσφοράς φαγητού.
Υπενθυμίζεται ότι πίεση για να μπει τέλος στην εκκρεμότητα με την έκδοση της άδειας λειτουργίας του παιδικού σταθμού άσκησαν οι γονείς των νηπίων, οι οποίοι προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας την περασμένη εβδομάδα με αίτημα την άμεση υπογραφή της άδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: