DEH

DEH

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Στην τελική ευθεία οι μελέτες για τα έργα στην Κατταβιά της Ρόδου, με χρηματοδότηση της ΔΕΗ

Τη Δευτέρα (12-9-2016), πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΡ, παρουσία του Δημάρχου κου Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου της Υπηρεσίας Δημήτρη Τσίκκη του Αντιπροέδρου κου Δημήτρη Καρατζιά, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς, Νίκου Ζαννετάκη του τοπικού Συμβούλου κου Φιλήμονα Ζαννετίδη και αρκετών υπηρεσιακών παραγόντων, για την επίσπευση της ολοκλήρωσης ενοποίησης των μελετών που αφορούν τα

έργα ύδρευσης, άδρευσης , όμβριων δικτύων και του Βιολογικού Σταθμού στην περιοχή της Κατταβιάς, που χρηματοδοτεί η ΔΕΗ, καθώς τα τέσσερα από τα δέκα έργα που θα κατασκευαστούν, άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσία.

Αναλυτικά τα έργα:
1:. Έργο: Δίκτυα ύδρευσης και ομβρίων Κατταβιάς
Περιγραφή: Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης με νέο 7.000m και δίκτυο ομβρίων3.000m.Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός: 1.800.000€
2. Έργο: Δίκτυο αποχέτευσης Κατταβιάς (εσωτερικά δίκτυα)
Περιγραφή: Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης 6.000m
Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός: 1.500.000€
3. Έργο: Δίκτυο αποχέτευσης Κατταβιάς (αντλιοστάσιο, εξωτερικά δίκτυα, βιολογικός)Περιγραφή: Αντλιοστάσιο ανύψωσης, εξωτερικά δίκτυα 2.000m, προκατασκευασμένος βιολογικός. Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός: 500.000€
4. Έργο: Υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροδότησης χαμηλής τάσης Κατταβιάς. Περιγραφή: Υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροδότησης χαμηλής τάσης. Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός: 450.000€.
Ο κος Χατζηδιάκος, απευθυνόμενος στους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της υπηρεσίας, ζήτησε την επίσπευση της εκπόνησης των μελετών, την ενοποίηση κάποιων εξ αυτών και έθεσε χρονοδιαγράμματα προκειμένου να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων (εντός του τρέχοντος έτους) και αμέσως μετά αυτές της υλοποίηση τους.
Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι και ο συντονισμός που αφορούν την κατασκευή των τεσσάρων έργων της ΔΕΥΑΡ, προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες δημιουργίας απροσδόκητων καθυστερήσεων και να μηδενιστούν οι περιπτώσεις διπλών εργασιών από τους ανάδοχους εργολάβους που θα κληθούν να εκτελέσουν τα έργα υποδομών στην περιοχή.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Ρόδου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται από την ΔΕΥΑΡ, τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το νησί, ενώ ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στις μελέτες που αφορούν χρηματοδοτούμενα έργα από επιδοτούμενα προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: