DEH

DEH

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ζάκυνθος: Εκδικάστηκαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα της ΔΕΗ Κατά της ΔΕΥΑΖ

Το ποσό των 6.300.000 Ευρώ έχει αγγίξει η οφειλή της ΔΕΥΑΖ προς τη ΔΕΗ και το γνωστό αυτό «σήριαλ» του χρέους, που το «παρακολουθούμε» εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία παραμένει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν και την σημερινή διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Ενώ το ζήτημα του διακανονισμού για την αποπληρωμή των
οφειλών παραμένει στον αέρα, αφού Δήμος και ΔΕΗ δε φαίνεται να βρίσκουν κοινό σημείο αναφοράς ως προς τον αριθμό των μηνιαίων δόσεων, οι δύο πλευρές χθες το πρωί συναντήθηκαν και πάλι στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού μας: Χθες το πρωί, εκδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο, η αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που κατατέθηκε από την πλευρά της ΔΕΗ ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων που είχε εκδοθεί πριν από λίγο διάστημα υπέρ της ΔΕΥΑΖ. Θυμίζουμε πως η απόφαση εξασφάλιζε αναστολή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα αντλιοστάσια, μέχρι και τα τέλη Οκτώβρη.

Η ΔΕΗ με την αίτησή της ζητούσε άρση αυτής της απόφασης έστω και ένα μήνα πριν την προθεσμία που είχε δοθεί, γεγονός που σε κάποιο βαθμό δείχνει τις διαθέσεις της απέναντι στη ΔΕΥΑΖ. Σημειώνεται πως πριν από λίγο διάστημα ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ζακύνθου Στ. Κοντονής είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στη δημοτική αρχή για το θέμα, προειδοποιώντας πως τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα, ωστόσο το χρέος χρόνο με το χρόνο διογκώνεται, παρά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΔΕΥΑΖ για είσπραξη των οφειλών από τους καταναλωτές, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι υψηλές.


(από ermisnews.gr, 22/09/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: