DEH

DEH

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις ΔΕΗ – Αλουμίνιον για τη σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας


 
Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΔΕΗ και της Αλουμίνιον της Ελλάδος για το τιμολόγιο της ηλεκτρικής ενέργειας με την οποία η ΔΕΗ προμηθεύει τη βιομηχανία.
Η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που θα υπογραφεί μεταξύ των δυο εταιριών πρόκειται να τεθεί προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ που
έχει οριστεί για τις 5 Οκτωβρίου, ενώ το διοικητικό συμβούλιο επιχείρησης κατά τη συνεδρίαση του στις αρχές της εβδομάδας, ενέκρινε την σχετική εισήγηση της διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση χρησιμοποιεί ως βάση για την τιμολόγηση της Αλουμίνιον, την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ του Δεκεμβρίου του 2015, η οποία ορίζει το πλαίσιο τιμολόγησης των μεγάλων βιομηχανιών στην υψηλή τάση. Συγκεκριμένα η απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ που ελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου του 2015, προβλέπει την παροχή εκπτώσεων όγκου επί των ανταγωνιστικών χρεώσεων ισχύος και ενέργειας, με βάση τη συνολική ετήσια κατανάλωση των βιομηχανιών στην υψηλή τάση. Οι εκπτώσεις αυτές ξεκινούν από 0% για συνολική ετήσια κατανάλωση έως 10 GWh και φθάνουν στο 15% για ετήσια κατανάλωση άνω των 2.000 GWh.
Η εισήγηση της διοίκησης της ΔΕΗ για την περίπτωση της Αλουμίνιον της Ελλάδος, η οποία είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός καταναλωτής ενέργειας στη χώρα, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον έκπτωση 10%, με την προϋπόθεση ότι η βιομηχανία θα προκαταβάλλει το 30% του ετήσιου κόστους της ενέργειας που θα καταναλώνει.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι το όλο θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη και οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δυο εταιριών συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: