DEH

DEH

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας: Καταγγέλλει τη ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος σε ανέργους και πολύτεκνους


 Σε καταγγελίες κατά τις ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά, προχώρησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαϊας. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του σημειώνει:
«Το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, πραγματοποίησε κινητοποίηση (χθες 25/8) στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα. Μέσα στον Αύγουστο η ΔΕΗ έχει εξαπολύσει ανελέητο
κυνηγητό στα φτωχά λαϊκά σπίτια που έχουν οφειλές στη ΔΕΗ κόβει το ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις αφαιρεί και το ρολόι. Συγκεκριμένα σε συναδέλφους με πολυμελείς οικογένειες αλλά και σε συναδέλφισσα άνεργη (έληξε η σύμβαση της) μητέρα δυο παιδιών, η ΔΕΗ τους καταδίκασε να ζούνε χωρίς ρεύμα οκτώ και δέκα μήνες. Η ΔΕΗ για να τους εντάξει στη ρύθμιση απαιτεί από 30% έως 50% του χρέους, πράγμα αδύνατον να συγκεντρωθούν τα ποσά που απαιτεί η ΔΕΗ.
Η Δ/ση της ΔΕΗ καθημερινά έτσι και σήμερα μας έδειξε το ανάλγητο πρόσωπο της! Αναλγησία και εμπαιγμός! Αυτά αντιμετώπισε η Δ/ση του Συνδικάτου και οι εργαζόμενοι. Το Συνδικάτο ζήτησε συνάντηση με την Δ/νση με τον Κο Μυλωνά, όπου στην αρχή μας είπαν ότι έχει σύσκεψη αλλά μετά ξαφνικά έφυγε εκτός Πατρών….
Στη συνέχεια επιχειρήσαμε να συναντήσουμε τον Κο Καπερώνη στις 9π.μ. οι γραμματείς του μας είπαν ότι θα έρθει σε μια ώρα αλλά αργότερα μας είπαν ότι λείπει, έχει άδεια αλλά μετά γύρω στις 12:30 φανερώθηκε. Για άλλη μια φορά έδειξε την πυγμή του και την δύναμη του, δεν έκανε καμία διευκόλυνση, παραχώρηση ή συζήτηση και μάλιστα μας αποκάλεσε και κλέφτες αφού κάποιοι τολμούν να συνδέουν το ρεύμα μόνοι τους!!!
Αξιοσημείωτη δε, είναι η στάση του συνδικαλιστή Προέδρου του Σωματείου στη ΔΕΗ όπου σε σημερινή συνέντευξη του στα ΜΜΕ κατήγγειλε τους άνεργους τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και το ΠΑΜΕ που τους στηρίζει! Για τα αφεντικά , τους μεγαλοβιομηχάνους δεν βρήκε λέξη να πει που έχουν σκάσει από τα κέρδη και τα βγάζουν στις Ελβετικές τράπεζες κ.α.
Συναδελφοι, συναδέλφισσες,
Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και η επίθεση δεν έχει τέλος, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς! Η εργατική-λαϊκή οικογένεια ματώνει καθημερινά αλλά την ίδια στιγμή το κεφάλαιο απολαμβάνει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, παίρνει ζεστό χρήμα από το νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η καπιταλιστική εργοδοσία επιδοτείται με εκατομμύρια, της χαρίζονται χρέη εκατομμυρίων που είναι το δικό μας αίμα, οι τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα.
Η εργατική τάξη, οι άνεργοι οργανωμένα πρέπει να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
Να διεκδικήσουμε την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές».

www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: