DEH

DEH

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΤΑ ΔΕΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό, στις εκλογές του σωματείου μας, στις εκλογές του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού σωματείου της  Ομοσπονδίας μας, αυτό της Ένωσης Τεχνικών του ομίλου Δ.Ε.Η., το ψηφοδέλτιο συνεργασίας ΕΑΜΕ – ΕΤΕ/ΔΕΗ,  στο οποίο συμμετείχαμε ως ΜΕΤΑ-ΕΤΕ/ΔΕΗ, κατέλαβε την πρώτη θέση καταγράφοντας  μια μεγάλη νίκη.

Εξίσου ευρέως γνωστό είναι πως πρόκειται για μια νίκη συμπορευόμενων και συνεργαζόμενων, σε αυτές τις εκλογές,  δυνάμεων .
Γνωστό επίσης είναι πως για να φέρουν επιτυχή αποτελέσματα τα ψηφοδέλτια συνεργασιών, βασικές αρχές είναι η ιδεολογική και συνδικαλιστική ταύτιση θέσεων, ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η συντροφικότητα.

Μια από αυτές τις αρχές  αν δεν τηρηθεί στο ακέραιο κατά τη διάρκεια των εκλογών και κατά την επόμενη μέρα απ’ όλα τα συνεργαζόμενα μέρη, τότε η συνεργασία είναι αδύνατον να αποδώσει.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί και η επόμενη ημέρα, ακόμα χειρότερα, καθίσταται με βεβαιότητα προβληματική όταν προσβληθούν τα παραπάνω.

Η παράταξη μας, με την ποιότητα, με το ήθος, την ειλικρίνεια και τη σοβαρότητα, με τη μαχητικότητα και το πνεύμα συνεργασίας  που τη χαρακτηρίζει, απέδωσε στο ακέραιο όλα όσα όφειλε απέναντι στο  ψηφοδέλτιο συνεργασίας ΕΑΜΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ, σεβόμενο μέχρι κεραίας και τα μέρη και τις προσωπικότητες που το απαρτίζουν και κυρίως όπως όφειλε, στην ίδια της την ιστορία. Ηγεμονισμοί και καιροσκοπικές θέσεις δεν βοηθούν να είναι σταθερό το μέτωπο των συνεργασιών.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το ΜΕΤΑ – ΕΤΕ/ΔΕΗ μέσα στην κοινή, νικηφόρα, προσπάθεια του ΕΑΜΕ και διαβεβαιώνουμε πως όπως πάντα, έτσι και σήμερα, η παράταξη μας θα συνεχίσει να μάχεται και να βρίσκεται μπροστάρης στους αγώνες για το δίκιο των εργαζομένων, για τον Όμιλο της ΔΕΗ, που οι πολιτικές χρόνων την έχουν οδηγήσει στο σημείο μηδέν, που τα συμφέροντα και οι πάσης φύσεως εργολαβίες, που κατά την άποψή μας πρέπει άμεσα να πολεμήσουμε, που κατατρώγει τα σωθικά πλουτίζοντας στην πλάτη του, για τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού και κυρίως του πιο φτωχού, που είναι στην πραγματικότητα ο εργοδότης μας  αλλά και  για το δικαίωμα του για μια ΔΕΗ με κοινωνικό πρόσωπο, μια ΔΕΗ πάροχο του ΑΓΑΘΟΥ της Ηλεκτρικής Ενέργειας κι όχι απλά τηλεπωλητή ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, μια ΔΕΗ βασικό πυλώνα της εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, βασικό πυλώνα ανακούφισης της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας από τα δεινά που περνάει από τις επιλογές του παρελθόντος, αυτές των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Μετά από τα παραπάνω συναδέλφισσες και συνάδελφοι, θα θέλαμε με πραγματική και βαθιά λύπη να σας ενημερώσουμε πως η παράταξή μας, για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου, δεν θα εκπροσωπείται στο προεδρείο της ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, χωρίς δική της υπαιτιότητα και το υπογραμμίζουμε.  Παρότι και με τη δική μας συμβολή το ψηφοδέλτιο ανέπτυξε τέτοια δυναμική φέρνοντας αυτό το θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές με κόστος της παράταξής μας και με την παραίτηση από ένδικα μέσα για το καλό του Σωματείου.

Εμείς πιστεύουμε και πιστεύαμε στην αναλογικότητα και στην αντιπροσωπευτικότητα των παρατάξεων και των εκφράσεων στο ΔΣ της ΕΤΕ ΔΕΗ.


Αυτό ούτε μας πτοεί, ούτε μας απογοητεύει.
Τηρήσαμε τις αρχές μας  και ουδέποτε στόχος μας ήταν η καρέκλα για την καρέκλα.


Ο δρόμος μας ήταν πάντοτε ανηφορικός και δύσκολος και αυτό μας έκανε καλύτερούς, μας έμαθε να είμαστε δυνατοί και να αντέχουμε. Μαθημένοι να αντιμετωπίζουμε κατάματα την όποια κατάσταση συνεχίζουμε αγόγγυστα το ιερό μας χρέος, ΑΠΤΟΗΤΟΙ μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.

Όπως οφείλουμε
Χαιρετίζουμε το νεοσυσταθέν Προεδρείο  και του ευχόμαστε καλή δύναμη, μεγάλες αντοχές και καλή πορεία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.



                                                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                              ΜΕΤΑ ΕΤΕ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: