DEH

DEH

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Τον Αύγουστο, οι πρώτες πληρωμές εφάπαξ σε συνταξιούχους της ΔΕΗ

Σε περίπου 20 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές  των εφάπαξ στους δικαιούχους-συνταξιούχους  της ΔΕΗ, όπου από το 2013 μέχρι και σήμερα,  υπάρχουν συνολικά  1640 εκκρεμείς υποθέσεις, εκ των οποίων περισσότερες από 500 , αφορούν συνταξιούχους του ενεργειακού λεκανοπεδίου Δυτικής Μακεδονίας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Αναστάσιος Δημάκης, ανέφερε ότι «σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για το θέμα στην Αθήνα, δόθηκε η σχετική εντολή από τον αρμόδιο Υπουργό για την πληρωμή των εφάπαξ που καθυστερούν 3χρόνια στην ΔΕΗ και σε όλους τους δικαιούχους θα καταβληθεί  το εφάπαξ τους, μέχρι και τον Ιούλιο του 2017».
Οι πρώτες πληρωμές εφάπαξ- αρχής γενομένης από τους δικαιούχους του 2013- θα γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα και όπως δήλωσε ο κ. Δημάκης «υπάρχουν τα σχετικά  χρήματα των 65 εκατ. Ευρώ συνολικά από τις εισφορές  των εργαζομένων της ΔΕΗ, τα οποία καλύπτουν πλήρως αυτές τις καταβολές». Ο Πρόεδρος των συνταξιούχων της ΔΕΗ , υπογράμμισε επίσης ότι «κάθε μήνα θα πληρώνονται περίπου 150 δικαιούχοι-εφάπαξ της ΔΕΗ, κάτι που θα ενισχύσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία και οικονομία, αφού από τα 65 εκατομμύρια ευρώ που είναι το  κονδύλιο των εφάπαξ συνολικά, τα 25 εκατομμύρια περίπου θα διατεθούν σε συνταξιούχους της περιοχής»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: