DEH

DEH

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τσακαλώτος: Υπό Διαπραγμάτευση η Ένταξη της ΔΕΗ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτος
Στις πρώτες δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στην Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) του νέου υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αναφέρθηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθαρίζοντας ότι η εισαγωγή των άλλων είναι ακόμη «υπό διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς. 
Η ΔΕΗ είναι στο δεύτερο τμήμα του Παραρτήματος Δ (άρθρο 198 του πολυνομοσχεδίου), που αφορά στις επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην ΕΔΗΣ, όχι κατά την έναρξη λειτουργίας της, αλλά σε επόμενο διάστημα.
ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΕΛΤΑ βρίσκονται στην πρώτη λίστα που κατατέθηκε σε παράρτημα. Στο παράρτημα Δ δεν γράφεται ο ΟΣΕ, τον οποίο όμως ανέφερε προφορικά ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «η νομοθετική βελτίωση λέει ότι στο παράτημα Δ υπάρχουν οι εξής επιχειρήσεις ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. Οι άλλες (σ.σ. ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ) είναι υπό συζήτηση, δεν είναι μέρος του νομοσχεδίου. Είναι μέρος της συζήτησης ανάμεσα σε εμάς και τους θεσμούς».
Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,
 Γιώργος Χουλιαράκης, καταθέτοντας το σχετικό παράρτημα, επισημαίνοντας ότι οι εταιρείες που αναφέρονται σε αυτό θα μεταφερθούν άμεσα στην ΕΔΗΣ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν άλλες 19 κρατικές εταιρείες που θα μεταφερθούν το επόμενο διάστημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων και την ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο αργότερα τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως η τύχη των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ δεν έχει κριθεί και παραμένει σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: