DEH

DEH

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Έρχεται σύμπραξη με ξένη εταιρεία για τη γεωθερμία

Σύμπραξη με εταιρία του εξωτερικού, εξειδικευμένη στη γεωθερμία ετοιμάζεται να ανακοινώσει η ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Μιχάλης Βερρροιόπουλος.
Σύμπραξη με εταιρία του εξωτερικού, εξειδικευμένη στη γεωθερμία ετοιμάζεται να ανακοινώσει η ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Μιχάλης Βερρροιόπουλος. Στόχος του νέου κοινοπρακτικού σχήματος είναι η εκμετάλλευση πεδίων υψηλής θερμοκρασίας.
Η γεωθερμία είναι ένας τομέας στον οποίο το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας σκοπεύει να δώσει άμεση προτεραιότητα. Πρός το σκοπό αυτό, όπως δήλωσε ο κ. Βερροιόπουλος σε ημερίδα γεωλογίας του ΑΠΘ, σχεδιάζεται αφενός η τροποποίηση του νόμου 3175/2003 ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες εκμετάλλευσης των γεωθερμικών πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας και αφετέρου η παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη γεωθερμικών συστημάτων χαμηλής θερμοκρασίας,  μέσω του νέου επενδυτικού νόμου, ο οποίος θα ενισχύει  την  παραγωγή και διανομή θερμικής ενέργειας από ΑΠΕ,  άρα και της γεωθερμίας. 
Παράλληλα οι επενδύσεις στην έρευνα και την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων θα στηριχθούν από το νέο ΕΣΠΑ με τη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος προώθησης της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Για τον  τομέα της γεωθερμίας υψηλών θερμοκρασιών ο κ. Βερροιόπουλος είπε ότι δεν απαιτείται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. 

της Μανταλένας Πίου
http://www.businessenergy.gr/articlenews/

Δεν υπάρχουν σχόλια: