DEH

DEH

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Σκουρλέτης: Οι δανειστές επαναφέρουν σενάρια ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ

Π. Σκουρλέτης: Οι δανειστές επαναφέρουν σενάρια περί ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ 
"Η πρόταση των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 13% σε 23% είναι σχιζοφρενική πρόταση" υπογράμμισε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Κόκκινο για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.
Ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι οι πιέσεις των δανειστών για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ δεν προβλέπονται στην συμφωνία του καλοκαιριού και η κυβέρνηση τις
απορρίπτει.
Ειδικότερα, όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο υπουργός τόνισε ότι "την πρόταση αυτή ήδη έχει απορρίψει η κυβέρνηση και δεν βρίσκεται στην συμφωνία του καλοκαιριού», συμπληρώνοντας πως "ένα τέτοιο μέτρο θα τίναζε στον αέρα αγορά ενέργειες, οικογενειακούς προϋπολογισμούς καθώς και την προσπάθεια της ΔΕΗ να εισπράξει οφειλές, επομένως είναι εκτός λογικής".
Αναφορικά με τον ΑΔΜΗΕ ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι "είμαστε σε καλό δρόμο, καθώς οι συζητήσεις γίνονται πάνω στην πρόταση που καταθέσαμε στους θεσμούς τον Δεκέμβριο. Στο ίδιο πλαίσιο κατανόησης και οι δημοπρασίες ρεύματος που κάνει η ΔΕΗ".
«Είναι όμως, ανησυχητικό το γεγονός ότι οι δανειστές επαναφέρουν παλαιότερα σενάρια του ΤΑΙΠΕΔ, που έχουμε απορρίψει και δεν προβλέπονται στην συμφωνία του καλοκαιριού. Όπως ότι επαναφέρουν σενάρια περί ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ», σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης. "Αν ενοποιηθούν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί Θεσμοί κάπου στο μέσο όρο θα είναι μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα", κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: στο http://www.avgi.gr/article/6439132/p-skourletis-oi-daneistes-epanaferoun-senaria-peri-idiotikopoiiseon-depa-kai-elpe

Δεν υπάρχουν σχόλια: