DEH

DEH

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Δικαιώθηκε δικαστικά επιχειρηματίας στη Ρόδο που είχε οφειλές προς τη ΔΕΗ

Την ηλεκτροδότηση σε τουριστική επιχείρηση στην Παλιά Πόλη έκοψε λόγω υποκλοπής η ΔΕΗ και ζητά από τον ιδιοκτήτη της να καταβάλει το ποσό των 34.000 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να ηλεκτροδοτηθεί εκ νέου το κατάστημα του, αίτημα το οποίο και έγινε αποδεκτό.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή», σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 50χρονος επιχειρηματίας προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε δια του δικηγόρου του κ. Ιωάννη Χριστοδούλου πριν από μερικές ημέρες, ζητώντας παράλληλα την έκδοση προσωρινής διαταγής η οποία και έγινε αποδεκτή.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ο 50χρονος να καταβάλλει ως εγγύηση στην ΔΕΗ το ποσό των 4000 ευρώ και η επιχείρηση από την πλευρά της να ηλεκτροδοτήσει το κατάστημά του.
Όπως αναφέρεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο επιχειρηματίας, το κατάστημα λειτουργεί στην Παλιά Πόλη από το 2004 αρχικά ως εταιρεία την οποία είχε μαζί με τον αδελφό του και από το 2007 έως και σήμερα ως επιχείρηση τουριστικών ειδών.
Στις αρχές Απριλίου ο 50χρονος έλαβε μία επιστολή από την ΔΕΗ με την οποία τον πληροφορούσαν πως σε έλεγχο που είχε γίνει είχε διαπιστωθεί παραβίαση στον μετρητή της παροχής του ρεύματος του, με αποτέλεσμα να μην έχει καταγραφεί μέρος της καταναλωθείσας ενέργειας.
Για το λόγο αυτό και του ζητούσαν να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 34.537 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ως αντίτιμο για το ρεύμα που είχε καταναλώσει από το τέλος Μαρτίου 2007 έως και το τέλος Μαρτίου 2016 και δεν είχε καταγραφεί στον μετρητή του.
Μάλιστα στην συνέχεια η ΔΕΗ διέκοψε τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κατάστημα του 50χρονου μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του εν λόγω ποσού.
Στην αίτησή του ο επιχειρηματίας αναλύει με επιχειρήματα πως η μέτρηση που έχει γίνει δεν είναι σωστή καθώς, το κατάστημά του όλα αυτά τα χρόνια δεν λειτουργεί παρά μόνο την τουριστική περίοδο (δηλαδή μερικούς μήνες), έχει τοποθετήσει λαμπτήρες οικονομίας και η χρήση ρεύματος δεν είναι αυξημένη καθώς για παράδειγμα στην επιχείρηση του δεν χρειάζεται ψυγεία κ.α.
Προσέφυγε λοιπόν στην δικαιοσύνη προκειμένου αφενός να γίνει επανασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας στο κατάστημα του και αφετέρου να μην συμπεριλαμβάνεται το οφειλόμενο ποσό των 34.000 ευρώ στους λογαριασμούς που θα του εκδίδονται έως την δικαστική ή εξωδικαστική επίλυση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: