DEH

DEH

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΡΑΕ: Τα συμπεράσματα από την ετήσια έκθεση συμμόρφωσης ΔΕΔΔΗΕ


 
Την ετήσια έκθεση συμμόρφωσης για τον ΔΕΔΔΗΕ για το έτος 2015 δημοσίευσε η ΡΑΕ την Παρασκευή.
Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα, προκύπτει ότι κατά το 2015 (πρώτο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Συμμόρφωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ), το έργο που έχει λάβει χώρα είναι σημαντικό. Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στην εφαρμογή ενός μεγάλου μέρους του Προγράμματος Συμμόρφωσης που αφορά σε οργανωτικά Μέτρα, απαραίτητα ώστε να τεθούν οι βάσεις για την ορθή εφαρμογή του Προγράμματος από όλες τις Υπηρεσίες του.
Όμως κάποια από τα λοιπά προβλεπόμενα στο
Προγράμματος Συμμόρφωσης οργανωτικά Μέτρα που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στο πρώτο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Συμμόρφωσης, δεν υλοποιήθηκαν ακόμα. Η υλοποίηση τους κρίνεται απαραίτητη ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή. Στην ενότητα 2 της παρούσας έκθεσης παρουσιάζονται αναλυτικά τα οργανωτικά αυτά Μέτρα.
Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε ικανοποιητική εφαρμογή σημαντικών Μέτρων του Προγράμματος Συμμόρφωσης (όπως αυτά που αφορούν στην εφαρμογή της διακριτής οπτικής ταυτότητας, στον κτηριακό διαχωρισμό, στη διαφύλαξη των εμπορικά ευαίσθητων πληροφοριών στο πληροφοριακό σύστημα εξυπηρέτησης καταναλωτών ΕΡΜΗΣ και στην επαρκή ενημέρωση χρηστών μέσω διαδικτύου & πληροφοριακών εντύπων για τα δικαιώματα των καταναλωτών σε περίπτωση εκπρόθεσμης ικανοποίησης αιτήματός τους (ΧΥΚ), την έκδοση οδηγίας για τις επιτρεπόμενες συναλλαγές με την Μητρική κλπ). Όπου διαπιστώθηκαν αποκλίσεις έγιναν συστάσεις για την αποκατάστασή τους.
Για κάποια άλλα, όμως, από τα Μέτρα που ελέχθησαν παρατηρήθηκαν σημαντικότερες ελλείψεις. Οι ελλείψεις αυτές αναφέρονται αναλυτικά στην ενότητα 3 της παρούσας έκθεσης και θα πρέπει να εξεταστούν με απόλυτη προτεραιότητα από την Εταιρεία και να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν αφού αφορούν κρίσιμες δραστηριότητες του ΔΕΔΔΗΕ που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Συμμόρφωσης και τις Βασικές Αρχές του.
Τέλος, αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν 6 επανέλεγχοι, όπου διαπιστώθηκε η συμμόρφωση των Μονάδων στις οδηγίες που τους είχαν δοθεί για την άρση των ευρημάτων των αρχικών ελέγχων. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει στο επόμενο χρονικό διάστημα, παράλληλα με την συνέχιση της εφαρμογής του Προγράμματος Συμμόρφωσης, να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της υλοποίησης των οργανωτικών Μέτρων που έχουν καθυστερήσει και στην αποκατάσταση των ελλείψεων που αναφέρονται παραπάνω και προέκυψαν από τον έλεγχο της εφαρμογής του Προγράμματος Συμμόρφωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: