DEH

DEH

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ένα σχόλιο που ξεγυμνώνει την άθλια πράσινη προπαγάνδα


 
Διαβάσαμε στο Βήμα αυτό:
“Οι λιγνιτικές μας μονάδες καταναλώνουν 54,4 εκατ. τόνους νερό ετησίως
Κατανάλωση για 1 δισ. κατοίκους από τις 8.359 μονάδες ανά τον πλανήτη
Στην Ελλάδα οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ «αφανίζουν» από το οικοσύστημα περίπου 54 εκατ. τόνους νερό ετησίως. Αυτό καταδεικνύει έκθεση της Greenpeace, σύμφωνα με την οποία 2,5 τόνοι νερού χάνονται για κάθε 1.000 κιλοβατώρες που παράγει ένα λιγνιτικό εργοστάσιο της επιχείρησης.
Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα νερού, η Greenpeace δημοσιεύει τα αποτελέσματα μελέτης με
συγκεκριμένα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία άνθρακα και λιγνίτη επιδεινώνουν την παγκόσμια κρίση νερού.
Παγκοσμίως, οι υφιστάμενες 8.359 ανθρακικές μονάδες καταναλώνουν το νερό που χρειάζεται για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες περισσότερο του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, μέτρα άμεσης εφαρμογής που περιλαμβάνουν αντικατάσταση υφιστάμενων ανθρακικών μονάδων με μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) μπορούν να εξοικονομήσουν ποσότητες νερού ικανές να καλύψουν τις βασικές ανάγκες 500 εκατ. ανθρώπων”.
Και το άρθρο συνεχίζει. Ολόκληρο το διαβάζετε εδώ http://www.tovima.gr/society/article/?aid=786558&h1=true#commentForm
Εάν προσέξει κανείς όμως από κάτω στα σχόλια, προφανώς κάποιος που γνωρίζει καλύτερα τα υδροηλεκτρικά και τα της ΔΕΗ, ουσιαστικά ακυρώνει πλήρως την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα της Greenpeace.
Συγκεκριμένα στο σχόλιο του Ι.Σ. αναφέρονται τα εξής:
Υπερβολές των οικολογούντων, ως συνήθως… | 23/03/2016 16:13
Γιατί γράφετε υπερβολές; Ξέρετε ότι ο ταμιευτήρας του Πολυφύτου (από όπου τα τα 55 εκατ. κυβικά νερού για τα λιγνιτικά της ΔΕΗ), έχει αποθηκευτικό όγκο πάνω από 1.050 εκατ. κυβικά και το νέο έργο του Ιλαρίωνα ανάντη του πάνω από 400 εκατ. κυβικά; Ξέρετε ότι από τον Αλιάκμονα, που είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της χώρας, διατίθενται περί τα 550 εκατ. κυβικά για τις αρδεύσεις και περί τα 100 εκατ. κυβικά για υδρεύσεις (κυρίως της Θεσ/ίκης); Ξέρετε ότι οι ταμιευτήρες των έργων της ΔΕΗ και μόνο, έχουν ωφέλιμο αποθηκευτικό όγκο περί τα 5,7 δισ. κυβικά; Τα 50 εκατ. κυβικά μας μάραναν λοιπόν, που ούτως ή άλλως καταναλώνονται για πολύ σοβαρό σκοπό; Τα λιγνιτικά είναι ζωτικά για την χώρα…
Ι.Σ.
Πραγματικό … ξεγύμνωμα δηλαδή της προπαγάνδας εναντίον των λιγνιτικών
Ακολουθεί άλλωστε και άλλο σχόλιο του g/n που αναφέρει
Κάποιοι έχουν φαγωθεί εδώ και πολύ καιρό με τις λιγνιτικές μονάδες της χώρας μας που και πολύ φθηνή ενέργεια μας προσφέρουν και δίνουν δουλειά σε χιλιάδες εργαζομένους, πράγματα πάρα πολύ αναγκαία στην Ελλάδα της κρίσης. Και μία το ένα φέρνουν και μία το άλλο για να προδιαθέσουν τον κόσμο ενάντια στον λιγνίτητις να να τις κλείσουν . 
Τι συμφέροντα άραγε εξυπηρετούν και τίνος παιχνίδια παίζουν?

http://industrealist.gr/?p=2652

Δεν υπάρχουν σχόλια: