DEH

DEH

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΕΜΕΙΣ ΓΣΕΕ: 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για εμεις γσεεΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ
ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ,
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

Ένα ακόμη συνέδριο της ΓΣΕΕ (το 36ο) πέρασε στην ιστορία ως μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τις αριστερές ταξικές δυνάμεις να ανατρέψουν τη συμβιβασμένη και παραδομένη ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Το γεγονός του ότι τελικά το ΠΑΜΕ, αλλά και άλλες αριστερές δυνάμεις, επέλεξαν να βάλουν μπροστά ως πρώτα τα όσα (δευτερεύοντα κατά την άποψή μας) τους χωρίζουν με τις άλλες  αριστερές παρατάξεις και όχι το χρέος να ανατραπεί η συμβιβασμένη και παραδομένη ηγεσία της ΓΣΕΕ δείχνει ότι είτε έχουν χάσει το στόχο, είτε ότι δεν τους ενδιαφέρει αυτός ο στόχος.

Εμείς παρά την απόρριψη της πρότασής μας  για την συμπαράταξη των αριστερών παρατάξεων από τις παραπάνω δυνάμεις, επειδή σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε τους αγώνες τους και επειδή γνωρίζουμε την αξία της συμπόρευσης, της συστράτευσης και της συμπαράταξης, το τι αυτή σηματοδοτεί και τι δύναμη μπορεί να δώσει στο κίνημα, θα εξακολουθούμε να έχουμε απλωμένο το χέρι για ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο.
Σε ένα διάλογο που θα οδηγήσει πάνω σε μια μίνιμουμ πολιτικο-συνδικαλιστική πλατφόρμα στην συμπόρευση και την συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων, με στόχο την απαλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος από τους παραδομένους και συμβιβασμένους γραφειοκράτες της ηγεσίας.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα, πρωτίστως το χαρακτηρίζει η τεράστια πτώση της ΠΑΣΚΕ  όπου έχασε μια έδρα ακόμα (7 από το 2010! και όλα αυτά παρά τη δύναμη του μηχανισμού και το όργιο πιέσεων) και ακολούθως η σημαντική δύναμη που συγκέντρωσε το νεοεμφανιζόμενο ψηφοδέλτιο ΕΑΚ που στηρίχθηκε από την αριστερή παράταξη ΜΕΤΑ και την παράταξή μας.

Σε αυτό το σημείο,
δημόσια θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας προς την ηγεσία και τα στελέχη της παράταξης του ΜΕΤΑ όχι μόνο γιατί ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία που πήραμε αποδεικνύοντας ότι αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των καιρών, αλλά και για το γεγονός του ότι με τη στάση τους που δεν αμφιβάλαμε ούτε στιγμή, έδωσαν νόημα και περιεχόμενο στις λέξεις σύντροφος και σεβασμός.

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε την αβανταδόρικη στάση της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ (και όχι μόνο) προς κάποιους συντρόφους της παράταξής μας που δεν σεβάστηκαν τη θέληση της πλειοψηφίας, κατεβάζοντας χωρίς να το δικαιούνται ψηφοδέλτιο με τον τίτλο της παράταξης.

Η μεροληπτική και αβανταδόρικη στάση της ΠΑΣΚΕ προς αυτή τη μικρή ομάδα δεν μας παραξενεύει.
Δεν μας παραξενεύει γιατί γνωρίζουμε ότι αυτή τους καθοδηγεί.
Δεν μας παραξενεύει γιατί γνωρίζουμε ότι το χαλί της υποδοχής πίσω στη «μαμά» ΠΑΣΚΕ έχει στρωθεί εδώ και καιρό.

Γι αυτό και οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές πάλεψαν με πάθος να αποτρέψουν κάθε συνεργασία της παράταξής μας με τις άλλες αριστερές παρατάξεις. Για όποιον μπορεί να έχει επιφυλάξεις εάν είναι έτσι ή όχι, θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

  • Πότε τα στελέχη αυτής της ομάδας (ως πρόσωπα-ατομικά) έκαναν κριτική στην παραδομένη ηγεσία της ΠΑΣΚΕ; Που σε ποιο συμβούλιο;
  • Γιατί δεν μίλησαν στο γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ στις 16 Γενάρη;
  • Ποιο ήταν το περιεχόμενο της ομιλίας τους στο τελευταίο συνέδριο;

Είπαν έστω μια λέξη κριτικής;

Κυρίως όμως θέλουμε να ρωτήσουμε, τι στο καλό έγινε, πως έγινε και το ψηφοδέλτιό τους πήρε τελικά 9 ψήφους ενώ κατέβασαν 10 υποψηφίους,;
Που πήγε η 10η ψήφος και ποιου είναι;

Προφανώς και δεν πήγε στο ψηφοδέλτιο του ΕΑΚ που με πάθος επιχείρησαν να μην φτιαχτεί.
Προφανώς και δεν πήγε σε κάποια άλλη ΑΡΙΣΤΕΡΗ παράταξη.
Άρα;;;

Σύντροφοι,

Μέχρι χθες σας βλέπαμε μόνο εμείς. Τώρα σας βλέπουν όλοι.

Κλείνουμε λέγοντας πως ο καθένας μας μετριέται για το ποιος είναι, τι πιστεύει και ποιες είναι οι απόψεις του ΔΗΜΟΣΙΑ και όχι στις κλειστές πόρτες.
Προς τούτο, και για να υπάρχει το μέτρο σύγκρισης για τον καθένα μας, αύριο θα επανέλθουμε δημοσιοποιώντας την τοποθέτηση του συντονιστή της παράταξής μας στο 36ο συνέδριο.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ:

  1. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  2. ΚΡΕΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  3. ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  4. ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  5. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΚΗΣ
  6. ΟΡΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
  7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  8. ΦΛΕΓΓΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
  9. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ


Υ.Γ. Η παράταξή μας εξέλεξε δύο (2) μέλη στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, δύο (2) αντιπροσώπους στο Γενικό Συμβούλιο και ένα (1) μέλος στην εξελεγκτική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: