DEH

DEH

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Μουμουλίδη εκφράζει θέσεις και απόψεις ενός θεσμού που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους -Νέα απάντηση του Γ.Αδαμίδη


adamidis 
Αν και το υστερόγραφο της απάντησης του κ. Μουμουλίδη {«Υ.Γ. «Κορύβαντες»: … ίσως οι «πρώτοι άνθρωποι» πάνω στη γη, κατ΄ άλλους υπερφυσικές οντότητες που γεννήθηκαν πριν γεννηθούν οι ολύμπιοι θεοί. Αγαπημένη αναφορά του Αριστοφάνη…(sic)»}, επί των όσων ανέφερα σχετικά με τις δηλώσεις του στην ΕΡΑ Κοζάνης, αποδεικνύει την εμφανή πρόθεσή του να παραμυθιάζει τον εαυτό του, δεν θα σταθώ στο κομμάτι αυτό καθότι είναι δικαίωμά του ζει παρέα με μύθους και υπερφυσικές οντότητες.
Δε θα μπορούσα όμως να μην σταθώ στον τρόπο με τον
οποίο προσεγγίζει τον Συνδικαλισμό και τη Συνδικαλιστική Δράση, προσδίδοντάς της (για λογαριασμό μου μάλιστα) χαρακτηριστικά επαγγέλματος.
Ο κ. Μουμουλίδης θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι θέσεις του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ αποτελούν στην πλειοψηφία τους ομόφωνες θέσεις και στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ αποτελούν θέσεις διατυπωμένες και κατοχυρωμένες μέσα από την καταστατική  διαδικασία  του Πανελλαδικού Συνεδρίου της  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Δεν αποτελούν προσωπικές απόψεις οι οποίες μπορεί να «μαρτυρούν» και προσωπικές γνώσεις οι οποίες, αν και φαίνεται να τον ενοχλούν σφόδρα, ναι, είναι εξειδικευμένες γνώσεις που μακάρι να τις είχε και ο ίδιος. Είναι αυτές οι γνώσεις που χρόνια τώρα καταθέτω στον αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος και με υπερηφάνεια μπορώ να πω ότι βοήθησαν τα μάλα προς την κατεύθυνση του να αποτραπεί μία σειρά δυσμενών εξελίξεων για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και την ίδια την Επιχείρηση. Είναι οι ίδιες αυτές γνώσεις τις οποίες (είτε του αρέσει είτε όχι) θα συνεχίζω να καταθέτω ενάντια στην προσπάθεια των «αριστερών εξοντωτικών σχεδιασμών» έχοντας, την εμπιστοσύνη και τη στήριξη χιλιάδων εργαζόμενων – μελών της Ομοσπονδίας, τους οποίους ως Πρόεδρος εκφράζω. Συνεπώς η εκτίμησή του ότι για εμένα – ως Προέδρου της ΓΕΝΟΠ – το σενάριο για τη ΔΕΗ, αναπροσαρμόζεται «α λα-καρτ»… θίγει και προσβάλει άμεσα τους εργαζόμενους που εκπροσωπώ την ίδια ώρα που ο ίδιος αρέσκεται να επικαλείται ότι τους σέβεται.
Για τη δε θέση της ΓΕΝΟΠ για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, αυτή είναι μία θέση σταθερή και αταλάντευτη κ. Μουμουλίδη, σε αντίθεση με την θέση του Προέδρου της ΔΕΗ που σήμερα διατυπώνεται με διαφορετικό τρόπο από αυτή που είχε εκφραστεί πριν από μερικούς μήνες. Ή μήπως δεν το έχετε καταλάβει; Ή μήπως υποθέσατε ότι η αλλαγή πλεύσης στην ηγεσία της ΔΕΗ θα συνεπάγετο και αλλαγή πλεύσης και στη ΓΕΝΟΠ;
Μάλλον ο αποπροσανατολισμός και αποσυντονισμός είναι πολύ μεγάλος γιατί μόνο έτσι μπορεί  να αιτιολογηθεί η  εκτίμηση της «σκληρής (μου) επίθεσης στον Πρόεδρο της ΔΕΗ».  Είμαι σίγουρος ότι αν ο Πρόεδρος της ΔΕΗ αισθανόταν ότι είχε δεχθεί «σκληρή επίθεση», θα έμπαινε στον κόπο να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του. Εκτός αν ο κ. Μουμουλίδης ελέω επαγγέλματος ανέλαβε τον ρόλο του «υπερασπιστή»… αυτεπαγγέλτως.
Αναφορικά με την προτροπή να προβώ σε … αναζήτηση !!! των θέσεών του που αφορούν «στη ΔΕΗ και την περιοχή μας», θα διαλανθάνει της προσοχής του ότι, οι θέσεις,  είναι δημόσια γνωστές και προσβάσιμες προκειμένου να χρησιμοποιούνται και για κάποιο σκοπό και όχι να μένουν σε προσωπικά αρχεία.
Σε ότι, τέλος, έχει να κάνει με τη «δήθεν» επίκλησή του ότι  δημόσιος λόγος απαιτεί σεβασμό, δυστυχώς λέξεις και εκφράσεις που με περισσή γαλαντομία χρησιμοποιεί στο κείμενό του και είναι του  τύπου: «ο εγωισμός ενός «νάρκισσου» της εξουσίας δεν του επιτρέπει να τον εμπεριέχει», «θλιβερή, μεσαιωνικής πνοής «άνεση;»,  «αντλεί την αισθητική και την «τεχνική» του, από την μεγάλη τού συνδικαλισμού σχολή της μεταπολίτευσης»,  «εξειδικευμένος συνδικαλιστής», «απροκάλυπτα αγοραίο», «ο κ. πρόεδρος έχασε την ψυχραιμία του, και μας θύμισε «τεχνικές» απαξίωσης, ηθικής και πολιτικής εξόντωσης της αντίθετης άποψης»,  «Τι μας λέει ο κ. πρόεδρος; Πως στη ΔΕΗ υπάρχουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές. Ενδιαφέρουσα ομολογουμένως άποψη!», η εκ του ασφαλούς «μαγκιά» αλλά κατάγεται από ένα ένοχο παρελθόν», δεν αφήνουν ούτε καν ψήγματα πρόθεσης του ιδίου να υποδείξει στοιχειώδη σεβασμό.
Το μόνο που «έπιασε» σωστά  ο κ. Μουμουλίδης είναι το ότι είμαι «φανερά ενοχλημένος».
Ναι κ. Μουμουλίδη. Με ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός ότι την ώρα μεθοδεύεται το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ που θα συμπαρασύρει στον γκρεμό την μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού και θα σπάσει την ισορροπία που μπορεί ακόμα να κρατά, η ΔΕΗ, στην οικονομία της χώρας, εμείς: ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ εσείς επιλέγετε να ασχοληθείτε με την  αποποινικοποίηση της βιομηχανικής και ινδικής κάνναβης.
Οι εξελίξεις τρέχουν κ. Σκηνοθέτα και δυστυχώς στην καθημερινή πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε «pause», ούτε «cut», ούτε «rewind», όπως υπάρχει στον κινηματογράφο. Ως εκ τούτου, δεν έχω την παραμικρή των διαθέσεων να επανέλθω, την ώρα που τα ζητήματα που ως Ομοσπονδία καλούμαστε να διαχειριστούμε έχουν να κάνουν με το μέλλον και την αναπτυξιακή πορεία της ίδιας της χώρας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: