DEH

DEH

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η θέση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


SOMATEIO_SINTAKSIOUXON 

Συνάδελφοι,
Χθες Κυριακή 10–1-16 μετά από κάλεσμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου στην οποία συμμετείχε το σωματείο μας.
Το σωματείο μας εξέφρασε τις σοβαρές αντιρρήσεις του για βασικές αρχές του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου και διατύπωσε τις τεκμηριωμένες προτάσεις του.
– Η ανατροπή της κοινωνικής μας ασφάλισης, η περαιτέρω
μείωση συντάξεων, ο κοινωνικός αυτοματισμός ανάμεσα σε παλαιούς και νέους συνταξιούχους κ.α. βρίσκονται στον πυρήνα της διαφωνίας μας. Η ασφαλής πρόβλεψη μιας στέρεας χρηματοδότησης του συστήματος αποτελεί τη βάση της βιωσιμότητάς του.
– Η ανακεφαλαιοποίηση του συστήματος σε σχέση με τις απώλειες από το PSI θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης.
– Επιστροφή από τις τράπεζες μέρους της απομείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μας με ανύπαρκτα ή χαμηλά επιτόκια επί δεκαετίες μέσα από ποσοστό κέρδους των τραπεζικών συναλλαγών.
– Επιστροφή μέρους των κλεμμένων από τις απώλειες του Χρηματιστηρίου 1999–2001 και των δομημένων ομολόγων, μέσα από κέρδη των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.
– Δικαίωμα από τις ιδιωτικοποιήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων, ως επιστροφή του πλούτου που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι στη δημιουργία της κρατικής περιουσίας (εθνικού πλούτου).
– Σύνδεση της άμεσης φορολόγησης (αποδείξεων, συναλλαγών) με την ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου, ως κίνητρο για την καταπολέμηση της διασκορπισμένης φοροκλοπής κ.α.
Θέλουμε τέλος να συγχαρούμε τον περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία του και να δηλώσουμε την πίστη μας ότι οι ομόφωνες αποφάσεις της συνάντησης θα πιάσουν τόπο…
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: