DEH

DEH

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

«Με δυναμικές συνεχόμενες απεργίες και μαζικές συγκεντρώσεις δίνουμε τον μεγάλο αγώνα και όχι με 24 ωρες τουφεκιές»


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
 ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ –ΔΕΗ
                                                                                  
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Ο ελληνικός λαός συνεχίζει να ασφυκτιά και να υποφέρει καθημερινά από τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.

Η διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος, με την αύξηση των εισφορών και τη δραστική μείωση των συντάξεων που φέρνει το νέο νομοσχέδιο βάζει οριστικό τέλος στο κοινωνικό κράτος που δημιούργησε η μοναδική σοσιαλιστική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος τη δεκαετία του ΄80.

Το ευρωπαϊκό ιερατείο  πέτυχε να επιβάλλει το πιο σκληρό της προσωπείο σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλισμένων  χάριν της  επικίνδυνης ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι  παραποίησαν  την λαϊκή εντολή που πήραν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Από κοντά η νεοφιλελεύθερη και με την βούλα Νέα Δημοκρατία, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που απειλεί να καταργήσει  την ετήσια επιχορήγηση των ταμείων ασφάλισης ..προσωπικού ΔΕΗ. Τον συμβουλεύουμε ας ξεκινήσει τις περικοπές από τα του οίκου του, μιας και το κόμμα του έχει..
χρέη πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με ομολογία του συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη), να αποπληρώσει τα δάνεια που πήρε και να πληρώσει τους δεκάδες απλήρωτους εργαζόμενους που απασχολεί στη Συγγρού και μετά ας ασχοληθεί και με την ΔΕΗ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και να γίνει πιο στοχευμένος και πιο πρωτοποριακός ώστε ο κόσμος της εργασίας να αγκαλιάσει και να εμπιστευθεί ξανά το Συνδικαλιστικό Κίνημα διότι μόνο τότε θα γίνει μαζικό και αποτελεσματικό.

Με τουφεκιές (24ωρες απεργίες μεμονωμένα συλλαλητήρια), με κραυγές και φθηνή συνθηματολογία, δεν  έρχεται ούτε η ανατροπή ούτε καν η υποχώρηση των μνημονιακών πολιτικών αλλά αντίθετα απαξιώνεται ο ρόλος του Σ/Κ.

O μόνος τρόπος για να νιώσουν οι νομοθέτες-βουλευτές, την οργή και την απογοήτευση που νιώθουμε είναι:

-          η μαζική συμμετοχή σε επαναλαμβανόμενες 48 ωρες απεργίες,

-          οι επιλεκτικές  καταλήψεις σε κομβικά υπουργεία και δημόσιους φορείς χωρίς να φέρνουμε τον πολίτη απέναντι μας,

-           οι δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε μέσα ενημέρωσης που υπερασπίζονται τις μνημονιακές πολιτικές και…

-           η οργάνωση μέσω των Εργατικών Κέντρων των πυρήνων αντίστασης  σε όλη την Ελλάδα.

Η ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ  πιστεύει ότι όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι Ομοσπονδίες και η ΓΣΕΕ  οφείλουν να επανεξετάσουν τον ρόλο και τη  δράση τους και να αναγεννήσουν το Σ/Κ ώστε με περίσσεια αγωνιστικότητα να αντισταθούν στην λαίλαπα των αντεργατικών και αντασφαλιστικών μέτρων που εφαρμόζουν οι σημερινοί κυβερνώντες.

                         

                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ–ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: