DEH

DEH

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επενδύσεις 217 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν σε υποδομές αερίου και ηλεκτρισμού


 
Το ποσό των 217 εκατ. ευρώ σε βασικά διευρωπαϊκά έργα ενεργειακών υποδομών, κυρίως στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα επενδύσει η Κομισιόν.
Συνολικά, 15 projects επιλέχθηκαν, μετά από την υποβολή προτάσεων που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).
Να αναφερθεί ότι από τις 15 προτάσεις που επελέγησαν για χρηματοδότηση, οι 9 αφορούν έργα στον τομέα του φυσικού
αερίου (οικονομική βοήθεια ύψους 207 εκατ. ευρώ), οι 6 έργα αφορούν τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας (10 εκατ. ευρώ), οι 13 αφορούν περιβαλλοντικές μελέτες (29 εκατ. ευρώ) και οι 2 κατασκευαστικά έργα (188 εκατ. ευρώ)..
Εκτιμάται ότι τα εν λόγω έργα θα αυξήσουν την ενεργειακή ασφάλεια και θα βοηθήσουν στον τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης κρατών-μελών από τα πανευρωπαϊκά δίκτυα ενέργειας. Επίσης, θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας και την ενσωμάτωση των ΑΠΕ στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε δηλώσεις του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την κλιματική δράση και την ενέργεια, Miguel Arias Canete, σημείωσε ότι «στοχεύουμε στην ενίσχυση των περιοχών της Ευρώπης που το χρειάζονται περισσότερο. Με τη χρηματοδότηση αυτή θα βοηθηθεί ο ασφαλής εφοδιασμός και η αναβάθμιση της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς. Πρέπει να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των ενεργειακών μας δικτύων για να φέρουμε οποιαδήποτε απομονωμένη χώρα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας. Τα σύγχρονα δίκτυα ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της αποδοτικής χρήσης των ενεργειακών μας πόρων και συνεπώς βασικό στοιχείο για την επίτευξη των κλιματικών στόχων μας».

www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: