DEH

DEH

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η ΔΕΗ “χτίζει” στρατηγική για την υπόθεση των λιγνιτών

deiΗ σοβαρότερη ίσως εκκρεμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε σχέση με τη ΔΕΗ αφορά στην υπόθεση της καταδίκης για τη μονοπωλιακή πρόσβαση στην αγορά λιγνίτη, η οποία επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη απειλώντας πάντα με κυρώσεις τόσο το ελληνικό δημόσιο όσο και την εταιρεία.
Υπό αυτήν την έννοια και με δεδομένη την επίσημη κάθετα αρνητική θέση της κυβέρνησης για την υπόθεση της μικρής ΔΕΗ (η οποία θυμίζουμε σύμφωνα με την άποψη της Κομισιόν δίνει ουσιαστική λύση στο μονοπώλιο της αγοράς ηλεκτρισμού), έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τη στρατηγική που έχει αρχίζει να “χτίζεται” απέναντι στις αιτιάσεις για

Τι ετοιμάζει η ΔΕΗ για τους… κακοπληρωτές


 Η ΔΕΗ μέσα στο μήνα ολοκληρώνει την εγκατάσταση του νέου συστήματος μηχανοργάνωσής της, που θα της δώσει τη δυνατότητα για την αποφυγή καταχρηστικών πρακτικών από κακοπληρωτές, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από φωτοβολταϊκά από τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες μέρες με φορείς, υπουργεία και οργανισμούς.
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΚΑΠΕ (Κεντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και στον πρόσφατα
διορισμένο πρόεδρό του Βασίλη Τσολακίδη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε συζήτηση πάνω στα

Ανοιγμα σε οικιακούς καταναλωτές κάνουν οι μεγάλοι της αγοράς του ηλεκτρισμού

Με την πλειοψηφία των καταναλωτών ιδιαίτερα επιφυλακτική έναντι των εναλλακτικών παρόχων μετά το «φιάσκο» των Energa και Ηellas Power, οι μεγάλοι όμιλοι της αγοράς ηλεκτρισμού επιχειρούν άνοιγμα στους οικιακούς καταναλωτές, στοχεύοντας στη διεύρυνση του πελατολογίου τους, που στηρίζεται κυρίως στους καταναλωτές μέσης τάσης.
Οι διαφημιστικές καμπάνιες της Elpedison των ομίλων EΛΠΕ, Edison και Eλλάκτωρ, της Protergia του ομίλου Μυτιληναίου

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Στις 29 Ιουνίου η γενική συνέλευση της ΔΕΗ

Στις 29 Ιουνίου η γενική συνέλευση της ΔΕΗ
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, καλούνται οι μέτοχοι στη 13η ετήσια τακτική γενική συνέλευσή της, στις 29 Ιουνίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 π.μ., στην Αθήνα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
- Έγκριση των εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η νέα έρευνα της Κομισιόν για τους μηχανισμούς ισχύος στην Ε.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για κομισιον
Στις 29 Απριλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τους μηχανισμούς ισχύος στη ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρισμού με στόχο να ανιχνεύσει τυχόν στρεβλώσεις των κανόνων ανταγωνισμού και να λάβει τα μέτρα της.
Η έρευνα είναι σημαντική όχι μόνο για την κατάσταση σε σημαντικές αγορές, όπως της Γερμανίας, αλλά και σε νομοθετικό επίπεδο για την Ε.Ε., καθώς θα κρίνει πολλά για την κατεύθυνση της κοινοτικής νομοθεσιάς στο μέλλον σε ότι αφορά τα παραπάνω ζητήματα.
Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι μηχανισμοί

Συγκρατημένες οι Προσδοκίες για Μείωση του Τιμήματος της Πτολεμαΐδας 5

Με συγκρατημένες προσδοκίες ανοίγει ο διάλογος μεταξύ ΔΕΗ και των εργολάβων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, για τη μείωση του τιμήματος κατασκευής της μονάδας, ύστερα από το επίσημο αίτημα που έθεσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του energia. gr, κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο ο κ. Λαφαζάνης με τους εκπροσώπους της Mitsubishi Hitachi Power Systems Europe, εταιρίας που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας η οποία μειοδότησε για το έργο, δεν ετέθη από πλευράς ΥΠΑΠΕΝ συγκεκριμένο ποσοστό συμπίεσης του κόστους κατασκευής. Ωστόσο, ζητήθηκε «ουσιαστική μείωση», ως «χειρονομία καλής θέλησης προς τον ελληνικό

Επιλεκτικές δημόσιες σχέσεις.....

Ξαναθυμήθηκε ο Διευθυντής του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β πάλι τις σχέσεις "κοινωνικού εταιρισμού" με εργαζόμενους της 4ης Μονάδας. Και λέμε ξαναθυμήθηκε γιατί κάτι τέτοιο είχε πραγματοποιήσει και πριν 3 χρόνια, το 2012. 
Επιλεκτικά σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων. 
Μετά τη "δεξίωση" που παρέθεσε πριν λίγες μέρες στους Διπλωματούχους Μηχανικούς της Μονάδας σήμερα σειρά είχαν οι Βοηθοί Μηχανικού Φυλακής του Τομέα Λειτουργίας.
Πάντως το μενού όπως μάθαμε ήταν λιτό λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
Αυτό όμως που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι τι επιδιώκει ο κ. Διευθυντής με τέτοιες κινήσεις και αν αυτό μπορεί να συμβάλει σε βελτίωση του εργασιακού κλίματος και της προοπτικής λειτουργίας της Μονάδας.
Με αποσπασματικές και επιλεκτικές συναντήσεις δεν μπορεί να υπάρξει

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ olympia. «Αποσύνδεση του τέλους υπέρ ΑΠΕ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ»

Αποσύνδεση του τέλους υπέρ ΑΠΕ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ θα επιδιώξει η διοίκηση, μετά από απανωτά ρεπορτάζ στο olympia από τον γράφοντα ( εδώ, εδώ και εδώ) σήμερα η Διοίκηση της Εταιρίας, έκανε το αυτονόητο αίτημα.
Δεν είναι λύση, αλλά είναι μια θετική εξέλιξη.

  Θέμα αποσύνδεσης του τέλους που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις ΑΠΕ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θέτει ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, με αφορμή την αύξηση των επισφαλειών που εμφανίζει η επιχείρηση στα οικονομικά

Επιστολή στον Υπουργό κ.Λαφαζάνη από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας και την επιτροπή εργαζομένων στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας-ΛΙΠΤΟΛ

kinisi_energon 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ. 

Πέρασαν 2 μήνες από την επίσκεψη σας στην περιοχή μας (Πτολεμαΐδα) και η ανησυχία ολοένα και αυξάνεται σχετικά με την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Εσείς με δηλώσεις σας αναφερθήκατε ότι σε συνεργασία με την ΔΕΗ θα εντατικοποιήσετε τις διαδικασίες για την επισκευή και επαναλειτουργία της 3ης μονάδας, λυπούμαστε κύριε υπουργέ αλλά στο διάστημα των 2 αυτών μηνών άλλα διαπιστώνουμε και οφείλουμε να τα καταθέσουμε γιατί όσο καθυστερεί η έναρξη των εργασιών τόσο και μεγαλύτερο θα γίνεται και το κόστος της επισκευής.
Δεν γνωρίζουμε αν έχετε πληροφορηθεί ότι:
 ~ 1ον Μέρα με την μέρα το κόστος από την επισκευή

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: “Άφαντη” η ειδικότητα Τ5 (χειριστές TABER) από την προκήρυξη της ΔΕΗ

spartakos Έκπληξη και απορία μας δημιουργεί το γεγονός ότι η κατά τα άλλα πολυπόθητη προκήρυξη θέσεων τακτικού προσωπικού αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ (3κ/2015) δεν περιλαμβάνει την ειδικότητα Τ5 (χειριστές TABER) που αποτελεί μία από τις πιο νευραλγικές ειδικότητες που σχετίζεται άμεσα με την σωστή/αποτελεσματική λειτουργία των Ορυχείων.
Μας προκαλεί έκπληξη και απορία το γεγονός ότι προφανώς η Γενική Διεύθυνση Ορυχείων δεν μερίμνησε και δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη (που έχει

Τι αποφάσισε η ΔΕΗ,στο χθεσινό Δ.Σ., για τα διαθέσιμά της

Τελικά κατά το χθεσινό Δ.Σ. της ΔΕΗ υπήρξε συζήτηση και μάλιστα πολύωρη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για το θέμα της αξιοποίησης των διαθεσίμων της εταιρείας. Παρά το γεγονός όμως ότι μέτοχοι μειοψηφίας και εκπρόσωποι των εργαζομένων θορυβήθηκαν από την ύπαρξη του συγκεκριμένου θέματος στην ατζέντα της συνεδρίασης, τελικά η εισήγηση τη διοίκησης δεν έθετε θέμα να μεταφερθούν συνολικά τα διαθέσιμα ή να υπάρξει μεγάλης έκτασης «αξιοποιοποίηση».
Μετά και το νέο θόρυβο που προκλήθηκε, η πρόταση που

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: Τι προβλέπουν οι νέες Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

ΕΣΣΕ : ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 2015-2018


Την Τετάρτη 27-5-2015 με την υπογραφή της ΕΣΣΕ (Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) του ΑΔΜΗΕ, ολοκληρώθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που ξεκίνησαν με την υπογραφή στη ΔΕΗ της 27 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκε με την υπογραφή στο ΔΕΔΔΗΕ της 30 Απριλίου.
Η ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ και η Ομοσπονδία έκαναν το καλύτερο δυνατό για τους εργαζόμενους, στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν ένα εχθρικό περιβάλλον από «φυσικούς» και «απρόσμενους» αντιπάλους, εντός και εκτός ΔΕΗ.
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΑ

ΚΕΔΕ: Καταγγέλλει ΔΕΗ και παρόχους για παρακράτηση δημοτικών τελών

ΚΕΔΕ: Καταγγέλλει ΔΕΗ και παρόχους για παρακράτηση δημοτικών τελών
Παρακράτηση των ποσών των δημοτικών τελών που εισπράττουν η ΔΕΗ και οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες στο τομέα αυτό, πέραν της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συζήτησε εκτενώς το θέμα και κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες είναι:
-Να αποδίδονται στο σύνολό τους, εντός του δεύτερου μήνα, τα εισπραττόμενα ποσά από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ EUROSTAT ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!

 
Καμμία απολύτως σχέση και συγκρισιμότητα δεν έχουν τα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ με τα αναφερόμενα στην τελευταία Ανακοίνωση της Eurostat για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για Οικιακούς καταναλωτές, οι οποίες δημοσιεύθηκαν χθες, 27 Μαϊου.
Οι τιμές ρεύματος για Οικιακούς Καταναλωτές που αναφέρονται από την EUROSTAT για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ περιλαμβάνουν φόρους και όλες τις ά...
λλες επιβαρύνσεις (ενεργειακοί φόροι, επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων κλπ) που

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ (ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ) ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ Α.Ε.- ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ - ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ "ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5"

Μικρότερο τίμημα για την «Πτολεμαΐδα 5» ζητά ο Λαφαζάνης

lafazanis
Σύμφωνα με τον υπουργό η μείωση του τιμήματος για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ρεύματος θα είναι μια χειρονομία καλής θέλησης προς τον ελληνικό λαό.
Τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφτηκαν στο υπουργείο μετά από πρόσκλησή του ο Rainer Kiechl Διευθύνων Σύμβουλος της MITSUBISHI HITACHI POWER SYSTEMS EUROPE, της εταιρείας που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας που

Δ.Σ. Σπάρτακου: Αγώνας δρόμου του σωματείου για τα μείζονος σημασίας ζητήματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους

Φωτογραφία του Aris Vatalis.
Όλα τα θέματα που από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, βρέθηκαν στην αιχμή του δόρατος και αποτέλεσαν αντικείμενο της καθημερινής ενασχόλησης και διεκδίκησης του συνδικάτου, αποτέλεσαν το βασικό σημείο της ενημέρωσης που έγινε κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την εκλογική διαδικασία του Μάρτη. Διεξοδικά αναπτύχθηκαν θέσεις επί των θεμάτων όπως: Οι συνθήκες που υπάρχουν στους χώρους

Στα 55,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της ΔΕΗ – Στο +3,8% τα έσοδα από τις πωλήσεις

dei
Στα 55,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη, του α’ τριμήνου 2015, της ΔΕΗ έναντι 81,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
Όπως σημειώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Επιχείρησης, αυξημένα κατά 4,5 εκατ. ευρώ ήταν τα EBITDA που διαμορφώθηκαν στα 313,9 εκατ., αντί 309,4 εκατ. πέρυσι. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών σημείωσε άνοδο 4% φτάνοντας στα 1,548 δισ. από 1,488 δισ. το α’ τρίμηνο του 2014.
Αναλυτικότερα, όπως τονίζει η Επιχείρηση, η αύξηση των κερδών προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά

Η Ενίσχυση του Ανταγωνισμού θα Οδηγήσει σε Μείωση των Τιμών του Ηλεκτρικού Ρεύματος

Ακριβό παραμένει το ηλεκτρικό ρεύμα στην ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ όσο και της Eurostat και μόνο η ενίσχυση του ανταγωνισμού θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών, προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ, η τιμή της κιλοβατώρας στη χονδρική αγορά (Οριακή Τιμή Συστήματος) είναι υψηλότερος κατά τουλάχιστον 50% ακόμα και έναντι χωρών όπως η Γερμανία και η Γαλλία, όπου, βεβαίως, η

ΟΚΤΩ "ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΙΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ - ΛΙΑΝΙΚΕΣ - ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕ)
 
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι Καταναλωτές δυσκολεύονται να καταλάβουν τους Λογαριασμούς Ρεύματος που παίρνουν στο σπίτι τους!
Σε όλη την Ευρώπη - και στην Ελλάδα - περιέχονται πάρα πολλά στοιχεία στους Λογαριασμούς Ρεύματος που τους καθιστούν "σταυρόλεξο για λίγους"!!
Παρά το γεγονός ότι οι Χονδρικές Τιμές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πάρει την "κατηφόρα" στην Ευρώπη και βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ρεκόρ εποχών, οι εγγυημένες τιμές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας βρίσκονται στα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Σ.Σ.Ε. για τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ

Υπεγράφη σήμερα η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που καλύπτει τους εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ, μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας, του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και προεδρείων των Σωματείων-Μελών της.
DSC00051_

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Aποφασισμένο να πατάξει τις επισφαλείς συνθήκες στα ορυχεία είναι το σωματείο Σπάρτακος – Συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

spartakosmastoras
ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ¨ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ¨ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ Ανένδοτο στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και συνεχίζει το Σωματείο ώστε να παταχθούν τα φαινόμενα και οι συνθήκες που δημιουργούν επισφαλείς καταστάσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ίδια την Επιχείρηση, το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, θεσμούς και στελέχη της ΔΕΗ Α.Ε. Τα οχήματα που κυκλοφορούν στους χώρους των Ορυχείων Ο τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ¨διαχειρίζονται¨ τα οχήματα

ETE ΔΕΗ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΣΣΕ ΑΔΜΗΕ

Φωτογραφία του Ένωση Τεχνικών.Ολοκληρώθηκε σήμερα 27-5-2015, με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΑΔΜΗΕ ο κύκλος υπογραφών της νέας ΕΣΣΕ 2015-2018 σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ.
Την νέα Σ. Σύμβαση υπέγραψαν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της στον ΑΔΜΗΕ και ο Διευθύνων Σύμβουλος

Δεν έγινε η συζήτηση για τα διαθέσιμα του ΑΔΜΗΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για αδμηε
Μια εξέλιξη που μπορεί να αποτελεί ένδειξη για το τι μέλλει γενέσθαι και στη μητρική ΔΕΗ, είχαμε χθες το απόγευμα στο Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ. Συγκεκριμένα η νέα διοίκηση της θυγατρικής της ΔΕΗ για τα δίκτυα, ενώ είχε προγραμματίσει στην ατζέντα θέμα συζήτησης για την αξιοποίηση των διαθεσίμων προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα αγοράς εντόκων τίτλων της Τράπεζας της Ελλάδος, το συγκεκριμένο θέμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Energypress, δε συζητήθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι στο ταμείο του ΑΔΜΗΕ υπάρχουν

Η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τα εργατικά ατυχήματα στα Ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. στην Π.Ε. Κοζάνη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα εργατικά ατυχήματα στα Ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ στην ΠΕ Κοζάνης, κατέθεσε ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ.
Η Ερώτηση αναφέρει:
«Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έχει ως συνέπεια την εντατικοποίηση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μείωση του προσωπικού, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά και επιβεβαιώνονται σχεδόν καθημερινά στους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ. Παράλληλα τα

Υπό το βλέμμα της Κομισιόν οι αλλαγές στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Χωρίς πιθανότατα τις αρμοδιότητες γύρω από τα τιμολογιακά της ενέργειας που περνούν μάλλον στον έλεγχο του Π. Λαφαζάνη, το καυτό πόστο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναλαμβάνει ένα στέλεχος που προέρχεται από την ίδια την ανεξάρτητη αρχή, έχοντας όμως την έξωθεν καλή μαρτυρία από την αγορά.
Πρόκειται για τον 43χρονο Νίκο Μπουλαξή, που δεν είναι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, εργάζεται στη ΡΑΕ επί 14 χρόνια, δηλαδή σχεδόν από τη σύστασή της, με μακρά εμπειρία στις διασυνδέσεις των νησιών και τον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και ο οποίος αποτελεί και επισήμως από χθες την πρόταση του υπουργού

Και Μονοπωλιακή Μεταχείριση και Υγιής Ανταγωνισμός Μαζί Δεν Γίνεται ...

Μπορεί να υπάρχουν αρκετά ζητήματα τα οποία χρειάζεται να αποσαφηνισθούν σε ό,τι έχει να κάνει με το σύνολο της ενεργειακής πολιτικής που κομίζει η νέα ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, ωστόσο, οι βασικές κατευθύνσεις έχουν δοθεί και συμπυκνώνονται στην αρνητική θέση για τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα αυτό. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, ότι το άνοιγμα της αγοράς, μέσω, κυρίως, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ δεν πρόκειται να υπάρξει. Απουσία ιδιωτικοποιήσεων στον εγχώριο ενεργειακό τομέα σημαίνει, επίσης, ότι η πολιτική σε εταιρίες, όπως, η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ, η ΕΛ.ΠΕ., θα χαράσσεται κεντρικά.
Επί της ουσίας, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που

ΔΕΗ: Απόλυτα διασφαλισμένη η προκαταβολή για την Πτολεμαΐδα V

Με αφορμή και νέο δημοσίευμα σχετικά με τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων της ΔΕΗ ΑΕ, η Εταιρεία επαναλαμβάνει όσα είχε ανακοινώσει στις 30 Απριλίου και συγκεκριμένα ότι, η τοποθέτηση των ταμειακών της διαθεσίμων γίνεται μέσω ελληνικών εμπορικών τραπεζών και με βάση τις ανταγωνιστικότερες προσφορές, τη διασπορά του κινδύνου και λαμβάνοντας υπόψη τις ταμειακές ροές για την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη της Εταιρείας.
Η ΔΕΗ διευκρινίζει επίσης ότι, η αναφορά του δημοσιεύματος

Aνοιχτή επιστολή του Πάρι Κουκουλόπουλου προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής ΜακεδονίαςΘεόδωρο Καρυπίδη, για το θέμα της επαναπόδοσης των εδαφών, που κατέχει η ΔΕΗ, στην τοπική κοινωνία

koukoulopoulos 
Αγαπητέ Περιφερειάρχη, 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επαναπόδοση στην τοπική κοινωνία των εδαφών που κατέχει η ΔΕΗ είναι το υπ’ αρίθμ. ένα αναπτυξιακό ζήτημα της Δυτικής Μακεδονίας.
Η γη και οι άνθρωποι είναι οι δύο θεμελιώδεις αναπτυξιακοί πόροι κάθε τόπου.
Το θέμα των εκτάσεων που κατέχει η ΔΕΗ έχει μια πολυπλοκότητα από την ίδια τη φύση της εξορυκτικής δραστηριότητας και έγινε ακόμα πιο σύνθετο από το 2001 οπότε η ΔΕΗ ενέγραψε στο χαρτοφυλάκιό της τις εκτάσεις

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Νέα προσπάθεια να βάλουν «χέρι» στα διαθέσιμα της ΔΕΗ – Ανησυχούν παράγοντες της αγοράς και συνδικαλιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για ptolemaida 5
Αν και έχει διαψευστεί στη γενική συνέλευση της Πέμπτης υπάρχει στην ατζέντα και το θέμα «διαχείριση διαθεσίμων» – Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταφερθούν από τα περίπου 200 εκατ. ευρώ που ήταν η προκαταβολή για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» Στο τραπέζι φαίνεται ότι βάζουν στη ΔΕΗ τη διάθεση των ταμιακών διαθέσιμων της επιχείρησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς το διοικητικό συμβούλιο έχει εντάξει το θέμα στη γενική συνέλευση της Πέμπτης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης συνεδριάζει σε δύο ημέρες για να εγκρίνει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, ωστόσο στην αντζέντα υπάρχει και το ζήτημα

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ολόκληρος καταυλισμός έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ


Οι υπεύθυνοι του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. εντόπισαν την πηγή της ρευματοκλοπής και ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά… 27 παραπήγματα ενός καταυλισμού στο Αιτωλικό ηλεκτροδοτούνταν παράνομα κλέβοντας ρεύμα από έναν κοντινό πυλώνα της ΔΕΗ, με κίνδυνο να συμβεί ατύχημα που μπορεί και να στοίχιζε σε ανθρώπινες ζωές! 
Οι υπεύθυνοι του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. εντόπισαν την πηγή της

Ομιλία Γιάννου... δημοσία δαπάνη

To δημοσίευμα της Real News υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ ήταν μεγάλος χορηγός με το ποσό των 19 χιλιάδων ευρώ στο οποίο συμπεριλάμβανε τα έξοδα της εκδήλωσης όπως μπουφές, φυλλάδια και προσκλήσεις!!!
 Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο από το www.real.gr

Των Αθ. Αγγελόπουλου & Δ. Πανανού 

 Στην αίθουσα «Ερμής», στον έκτο όροφο του ΕΒΕΑ, λιγοστοί θεατές παρακολουθούσαν βαριεστημένα τους ομιλητές που εναλλάσσονταν στο βήμα του συνεδρίου με τίτλο «Επιμελώς Επιχειρείν 2015». Έξω από την αίθουσα ωστόσο το ενδιαφέρον ζωντάνευε καθώς οι υπάλληλοι του κέτερινγκ είχαν τοποθετήσει από νωρίς τους πάγκους με τα εδέσματα, τα γλυκά και τους ..καφέδες. Όταν και ο τελευταίος ομιλητής κατέβηκε από το βήμα, ο μπουφές άνοιξε και όσοι βρίσκονταν εκεί έσπευσαν

Ποια τρόικα η ΔΕΗ ρίχνει την κυβέρνηση!! Οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» της ΔΕΗ τινάζουν τα νοικοκυριά στον αέρα!

ΞΥΠΝΑ Λαφαζάνη !
Σας έχουν έρθει οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί της ΔΕΗ;
Όταν σας έρθουν μην πάθετε εγκεφαλικό με τη μία. Να το πάθετε με δόσεις. Είναι οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» που σας διπλασιάζουν το ποσό που πρέπει να πληρώσετε! Και είναι ο δεύτερος εκκαθαριστικός με αυτές τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις».
dei

Προφανώς η πρώτη φορά Αριστερά ή δεν πληρώνει ρεύμα ή δεν έχουν πάρει είδηση τι «παίζεται»…

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για εργατικο κεντρο φλωριναςΦίλες & φίλοι
Η σημερινή ημερίδα αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία να ακουστούν όλες οι απόψεις, να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση και κυρίως να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα πάνω στο κρίσιμο για την περιοχή μας θέμα της εξορυκτικής δραστηριότητας. Η εξόρυξη του λιγνίτη και η παραγωγή ηλεκτρισμού αποτελούν ουσιώδη πυλώνα της τοπικής οικονομίας με τεράστιες προεκτάσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Ως ΕΚΦ είμαστε για άλλη μια φορά στη δυσάρεστη θέση να

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

Το Σωματείο Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε.  ΔΕΗ Α.Ε Η «ΕΝΩΣΗ» ενημερώνει ότι, όσοι συνάδελφοι έχουν στερηθεί τις Προσαυξήσεις  Βάρδιας ΛΟΓΩ μακροχρόνιας ασθένειας σύμφωνα με την 112/2012 απόφαση του Δ/ντος Σύμβουλου και δεν έχουν υποβάλει αίτημα, παρακαλούνται όπως υποβάλουν προσωπικά έγγραφα

Βροχή τα παράπονα για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ!!!

Βροχή τα παράπονα για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ!!! Οι παρά – φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ φέρνουν βροχή τηλεφωνημάτων για παράπονα και καταγγελίες στην ΡΑΕ!!!
Τα προβλήματα με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ήταν η συχνότερη αιτία αναφοράς στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Αρχής που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έκθεση το προηγούμενο χρόνο «η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και οι δυσμενείς της επιπτώσεις ιδίως επί των ευπαθών ομάδων των καταναλωτών, προκάλεσε αύξηση στις αναφορές αυτών σχετικά με θέματα τιμών και χρεώσεων, κατανόησης των

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε εύπορους μπαταξήδες-Ηλεκτρονικό δίχτυ για όσους δεν πληρώνουν

Αποτέλεσμα εικόνας για εύπορους μπαταξήδες 
Δεκατέσσερις πλούσιοι μπαταξήδες με βίλες, από τη Βούλα μέχρι την Εκάλη, χρωστούσαν έως και τρία χρόνια στη ΔΕΗ κοντά 500.000 ευρώ. Διά της πλαγίας οδού, ένας από αυτούς, με σπίτι 300 τ.μ. στον Βαρνάβα και ενώ είχε να πληρώσει τρία χρόνια, πριν από τέσσερις μήνες κατάφερε να μπει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)!
Ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες ξεχωρίζει η περίπτωση επιχειρηματία με πέντε από τα πιο γνωστά μπαρ και καφετέριες στην παραλία Θεσσαλονίκης, που χρωστούσε

Γιατί αυτές τις απλές αλήθειες για τον ηλεκτρισμό στην Ελλάδα δεν τις ακούσαμε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια;

 
Τα όσα θα διαβάσετε πιο κάτω είναι αποσπάσματα από μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για την Ελληνική αγορά ηλεκτρισμού σε συνέδριο. Ποιός τα είπε; Το όνομα θα το βρείτε πιο κάτω, καθώς καλό είναι να μάθουμε πρώτα να διαβάζουμε τι είπε κάποιος κι έπειτα να κοιτούμε ποιος τα είπε. Για τον ίδιο λόγο αυτό το ιστολόγιο δεν δηλώνει ονοματεπώνυμο, κάτι που θα ήταν πολύ εύκολο καθώς πολλοί, σε όλα τα μεγάλα (νυν και πρώην) κόμματα, είναι αυτοί που γνωρίζουν το

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ T.E. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ


Inline image 1
Κύριες και Κύριοι συνάδελφοι
Σας ανακοινώνουμε  τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ και θέλουμε μέσα από την καρδιά μας, να σας ευχαριστήσουμε όλους, για την συμμετοχή σας στις εκλογικές διαδικασίες.  Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Η επόμενη μέρα  θα μας βρει δίπλα  σε όλους σας, ασχέτως σε ποια παράταξη  είστε και τι ψηφίζετε, γιατί τα προβλήματα μας είναι κοινά , είναι πολλά και όλοι μαζί καλούμαστε να παλέψουμε για την