DEH

DEH

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Δυσάρεστος μποναμάς από τη ΔΕΗ για όλους τους κατοίκους της Σύμης Πηγή:www.dimokratiki.gr

δεηλογαρ
Δυσάρεστη έκπληξη έκρυβε το 2015 για τους κατοίκους της Σύμης, καθώς στην εκπνοή του έτους καλούνται από τη ΔΕΗ να πληρώσουν λογαριασμούς που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τα 4.000 ευρώ για απλές οικιακές καταναλώσεις και τα 8.000 ευρώ για τη λειτουργία επιχειρήσεων!
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πρόβλημα ξεκινάει από
τη ΔΕΗ και από τη μη ανανέωση της σύμβασης που είχε με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καταμέτρηση της διμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Επί μήνες δεν γινόταν έλεγχος των μετρητών κι έτσι οι κάτοικοι της Σύμης κάθε φορά ελάμβαναν λογαριασμούς «έναντι» κι όχι «εκκαθαριστικούς». Οι λογαριασμοί «έναντι» υπολογίζονταν με γνώμονα τις παλαιές χρεώσεις κι όχι τις πραγματικές που γινόντουσαν σε κάθε σπίτι ή σε κάθε επιχείρηση.
Οταν τελικώς έγινε πραγματική καταγραφή των στοιχείων κατανάλωσης στους μετρητές της ΔΕΗ, διαπιστώθηκε ότι όλοι οι εκδοθέντες λογαριασμοί «έναντι» απείχαν αρκετά από την πραγματικότητα. Ετσι, τώρα η επιχείρηση ηλεκτρισμού έστειλε σε όλους «εκκαθαριστικούς» λογαριασμούς και ζητά από τους Συμιακούς να πληρώσουν όσα δεν πλήρωσαν όλο το περασμένο έτος.
«Εχω ένα μαγαζί κι ένα σπίτι, και για τα δύο αυτά με καλεί η ΔΕΗ να πληρώσω εκκαθαριστικό λογαριασμό 12.000 ευρώ, από αυτά τα 8.000 αφορούν την επιχείρηση και τα 4.000 το σπίτι», δήλωσε προς τη “δημοκρατική” γνωστός Συμιακός καταστηματάρχης και τόνισε ότι «μου είναι αδύνατον να πληρώσω τα χρήματα αυτά και μάλιστα τώρα μέσα στις γιορτές». Ο ίδιος εξήγησε ότι «εγώ πλήρωνα κανονικά όλους τους λογαριασμούς, που μου έστελνε η ΔΕΗ και με γνώμονα αυτό κανόνιζα όλες μου τις υποχρεώσεις».
Παρόμοιες ιστορίες έχουν να περιγράψουν όλοι οι κάτοικοι της Σύμης, που τώρα προσπαθούν να βρουν ένα δίκιο σε μια προβληματική κατάσταση για την πρόκληση της οποίας φέρει αποκλειστική ευθύνη η ΔΕΗ. Τα στελέχη της τελευταίας αποποιούνται των ευθυνών τους και στις εκκλήσεις για μια δίκαιη λύση, απαντούν ότι «η μόνη λύση είναι ο διακανονισμός και η πληρωμή της οφειλής σε δόσεις. Η κατανάλωση έχει γίνει, συνεπώς και πρέπει να πληρωθεί».
Εκείνο που έχει ξεκαθαριστεί από τα στελέχη της ΔΕΗ είναι πως εάν δεν γίνει διακανονισμός και οι λογαριασμοί μείνουν απλήρωτοι, τότε αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν διακοπές ρεύματος στα σπίτια και τις επιχειρήσεις των οφειλετών. Αυτό σημαίνει πως για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος θα απαιτηθεί η εφάπαξ καταβολή του 50% της οφειλής και η άμεση ρύθμιση της υπόλοιπης υποχρέωσης.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: