DEH

DEH

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ενώ πέφτει στο ΧΑ, η Goldman Sachs αναβαθμίζει τη μετοχή της ΔΕΗ

Σε αναβάθμιση της μετοχής της ΔΕΗ από "sell" σε "neutral" προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Goldman Sachs με νέα τιμή στόχο τα 4,7 ευρώ ανά μετοχή (από 4,5 ευρώ προηγουμένως) και περιθώριο ανόδου 25% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα, με αφορμή την πρόσφατη υποαπόδοση της μετοχής της στο ταμπλό του Χρηματιστήρίου.
Η Goldman Sachs πιστεύει ότι η υποαπόδοση προήλθε από την αύξηση των επισφαλειών στο τρίτο τρίμηνο και την πρόσφατη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Παράλληλα, η επενδυτική τράπεζα αυξάνει ελαφρώς τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA κατά 4% την περίοδο 2016/2019 για να αντικατοπτρίσει τη θετική επίπτωση από το χαμηλότερο κόστος για τον τομέα της προμήθειας.
Ωστόσο αναμένει η καθαρή κερδοφορία να μειωθεί το 2015/16 έναντι του 2014 λόγω της αύξησης των επισφαλειών, ενώ οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου θα πρέπει να επηρεάσουν αρνητικά την τιμή χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, την κερδοφορία των μονάδων άνθρακα και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
Από τη θετική πλευρά, το ενδεχόμενο πώλησης του ΑΔΜΗΕ, το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, θα μπορούσε να «αποκρυσταλλώσει» αξία για τη μετοχή αλλά η Goldman Sachs στις εκτιμήσεις της δεν περιλαμβάνει αυτή τη συναλλαγή.
Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν χαμηλότερα ή υψηλότερα τις εκτιμήσεις τους είναι οι τιμές του φυσικού αερίου, η μείωση του κόστους, οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων με premium ή discount και η αύξηση ή μείωση των τιμολογίων, αν και στις προβλέψεις της δεν περιλαμβάνει μεταβολές στην τιμολογιακή πολιτική.
Σημειώνεται ότι η μετοχή της ΔΕΗ συνεχίζει να πέφτει, καθώς από τα 4,940 ευρώ της προηγούμενης Δευτέρας και τα 3,990 ευρώ της Παρασκευής, σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε στα επίπεδα των 3,795 ευρώ (14:17).
Όλα αυτά ενώ τις προηγούμενες ημέρες κυριάρχησε η αβεβαιότητα αναφορικά με το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ, ενώ τελικά η κυβέρνηση και οι δανειστές προχώρησαν σε αρχική συμφωνία που προβλέπει συμμετοχή του δημοσίου με ποσοστό 51% στην εταιρεία.

http://energypress.gr/news/eno-peftei-sto-ha-i-goldman-sachs-anavathmizei-ti-metohi-tis-dei

Δεν υπάρχουν σχόλια: