DEH

DEH

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΕΤΕ/ΔΕΗ: ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ
ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ
Μετά από πολλές παλινωδίες και «σκληρές» διαπραγματεύσεις για το μέλλον του ΑΔΜΗΕ, φτάσαμε στον «έντιμο» συμβιβασμό μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Μόνο που κάθε άλλο παρά έντιμος είναι ο συμβιβασμός, αλλά ολική καταστροφή για το μέλλον του Ομίλου ΔΕΗ και των εργαζομένων του.
Οι τυμπανοκρουσίες περί επίτευξης του στόχου για κρατικό ΑΔΜΗΕ δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακά τεχνάσματα και επίπλαστη πολιτική ευφορία, που στόχο έχουν την παραπλάνηση της κοινωνίας, των εργαζομένων της Επιχείρησης και την υφαρπαγή της κοινοβουλευτικής ψήφου.
Αντίθετα σε όλους μας(στελέχη και εργαζόμενοι), επικρατεί αναβρασμός και απογοήτευση για την τύχη του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, για έναν ακόμη εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους, μιας κυβέρνησης υποταγμένης και δουλοπρεπής απέναντι στους διεθνής τοκογλύφους, αυτούς που όταν ήταν στην αντιπολίτευση αποκήρυττε και ως κυβέρνηση είναι ομοτράπεζή τους και συναλλάσσεται εις
..βάρος του Ελληνικού λαού και υπέρ των οικονομικών συμφερόντων.

Η συμφωνία-πλαίσιο στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και πιστωτές προβλέπει την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά του 100% στο νέο υπερταμείο (νέο ΤΑΙΠΕΔ) που θα δημιουργηθεί. Για το στάδιο αυτό δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση της ΔΕΗ, οι μέτοχοι της οποίας θα δουν ένα περιουσιακό τους στοιχείο να υφαρπάζεται ουσιαστικά από τον βασικό μέτοχο. Στη συνέχεια το υπερταμείο θα διαθέσει μέσω διαγωνισμού το 20% περίπου σε στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα διορίζει ουσιαστικά των Διευθύνων Σύμβουλο, με ότι αυτό σημαίνει για το προσωπικό.
Ο διαχειριστής δικτύου θα ανήκει σε ευρωπαϊκή χώρα. Το υπόλοιπο ποσοστό 29% θα διατεθεί στο Χρηματιστήριο.
Με βάση τα παραπάνω προκύπτουν ανησυχητικά συμπεράσματα:
•             Η ΔΕΗ θα αποζημιωθεί σε βάθος δεκαετίας από τα μερίσματα που θα προκύψουν, κατά δήλωση του αρμόδιου υπουργού, δηλαδή ποτέ, γιατί όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και την αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου.
•             Ο ΑΔΜΗΕ συνεισφέρει 200 εκατ. ευρώ προ φόρων στον Όμιλο ΔΕΗ ετησίως, μετά την πώληση αυτά χάνονται, όπως και τα πάγια.
•             Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ έχουν στην περιουσία του ομίλου ενσωματωμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αυτές τώρα χάνονται;
•             Οι εργασιακές σχέσεις και το μισθολόγιο των υπαλλήλων του ΑΔΜΗΕ αλλάζει.
•             Ο Στρατηγικός Επενδυτής θα είναι επί της ουσίας το αφεντικό στη νέα εταιρεία.
•             Επίσης η απώλεια του πλειοψηφικού μέρους στο άμεσο μέλλον είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς με μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω του χρηματιστηρίου, το Δημόσιο θα απολέσει και την (τυπική) πλειοψηφία των μετοχών, όπως ακριβώς συνέβη με τις τράπεζες και τον ΟΤΕ.
Η λύση που τελικώς προκρίνεται δε διασφαλίζει επ' ουδενί τη βιωσιμότητα της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ και για τη ΔΕΗ η λύση ισοδυναμεί με αργή αλλά σταθερή πορεία προς την απαξίωση και τη χρεωκοπία.
Είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη για τη ΔΕΗ.
Αναρωτιόμαστε:
Ποια είναι η θέση της Διοίκησης της ΔΕΗ και της ΑΔΜΗΕ για το σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει με την τύχη της εταιρείας που διοικούν, τι στιγμή που ήταν και είναι υπάλληλοί της;
Θα αντισταθούν στο ξεπούλημα δια της τεθλασμένης του ΑΔΜΗΕ, που προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση ή θα γίνουν «μητροκτόνοι» της Επιχείρησης που ανδρώθηκαν και έζησαν τις οικογένειές τους, προς χάριν του κομματικού συμφέροντος;
Θα αντισταθούν στον αριστερό νεοφιλελευθερισμό ή θα στρώσουν το χαλί της χρεωκοπίας της ΔΕΗ, με σκοπό να παραμείνουν στις καρέκλες τους, τη στιγμή που έχουν δεσμευθεί δημοσίως ότι θα παραιτηθούν από τη θέση τους αν προκύψει τέτοιο ζήτημα;
Το μέλλον της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού δεν θα αφεθεί σε πολιτικούς αετονύχηδες και σε «αριστερούς» κεφαλαιοκράτες επαίσχυντου είδους.
Για άλλη μια φορά βαφτίζουν το κρέας ψάρι, εξαπατώντας την κοινή λογική, με σκοπό να παραδώσουν εν λευκώ ότι έχει απομείνει όρθιο ακόμη σε αυτή τη χώρα.
Ο Όμιλος ΔΕΗ δεν προσφέρεται για ασκήσεις ψευτοεπαναστατών όταν είναι στην αντιπολίτευση και σύγχρονων φεουδαρχών όταν είναι στην κυβέρνηση, λειτουργώντας ως ντίλερ των αποικιοκρατών της χώρας μας.  
Η ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ δεν «πειθαρχεί» σε κομματικά συμφέροντα, παρά μόνο στα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί και έτσι θα πρωτοστατήσει ενάντια σε όποιον αντιστρατεύεται τα συμφέροντά της.
Το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ θα μας βρει όλους μαζί, σε έναν κοινό αγώνα, απέναντι στο χειρότερο μνημονιακό οδοστρωτήρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: