DEH

DEH

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΓΙΑ “ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ” ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

---000_DEI_13Σήμερα, 15/12/2015 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ μπροστά στο κτίριο της Διοίκησης της ΔΕΗ, στην Αθήνα, ενάντια στην προωθούμενη από την κυβέρνηση, καλυμμένη με επικοινωνιακό «ασημόχαρτο» απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και την εν συνέχεια εκποίηση του. Επίσης, η συγκέντρωση έγινε ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν «Η ΔΕΗ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το κερδοσκοπικό», «Πουλάτε τον ΑΔΜΗΕ, πουλάτε τη ΔΕΗ, στο τέλος θα πουλήσετε και την Ακρόπολη», «Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό», «ρεύμα φθηνό για όλο το λαό, κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, που έκανε την εξής δήλωση:  
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε. 
«Η κυβέρνηση ξεπούλησε, στην ουσία χάρισε με “προίκα”, τα αεροδρόμια σε γερμανικά κρατικά χέρια, μετατρέποντας στην ουσία την Ελλάδα σε γερμανική τουριστική αποικία.
Τώρα, η κυβέρνηση ξεπουλά και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικού Ρεύματος (ΑΔΜΗΕ), ενώ απαξιώνει και διαλύει την ΔΕΗ, την οποία, επιπλέον, σχεδιάζει γρήγορα να την εκχωρήσει κατά τμήματα σε ιδιώτες.
Και ξεπουλά η κυβέρνηση τον ΑΔΜΗΕ, διότι η αποκοπή του από την ΔΕΗ και η είσοδος σε αυτόν ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα μοιράζεται και το “μάνατζμεντ”, ισοδυναμεί με την πλήρη εκποίηση του στην πορεία.
Απαξιώνει και διαλύει δε τη ΔΕΗ, διότι η αφαίρεση από την τελευταία του ΑΔΜΗΕ, έναντι, μάλιστα, ευτελούς τιμήματος, συνιστά βαρύτατο πλήγμα για την επιχείρηση, ενώ θα ακολουθήσει άμεσα και η χαριστική βολή για τη ΔΕΗ με την αφαίρεση του 25% των πελατών της και αντίστοιχου ποσοστού της φτηνής ενεργειακής παραγωγής της.
Διαμαρτυρόμαστε έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ για να μην περάσει το ξεπούλημα της δημόσιας ενεργειακής υποδομής, παραγωγής και δραστηριότητας της χώρας.
Το ξεπούλημα της ενέργειας ισοδυναμεί με το ξεπούλημα της χώρας και οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, για αυτήν την εγκληματική κίνηση θα είναι βαρύτατες».  
Επίσης, στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του με την απόσχιση – εκποίηση του ΑΔΜΗΕ και το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα.  
ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
«Εμείς δεν θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι όπως κάνει η κυβέρνηση.
Με τα όσα συμφώνησε και ο ΑΔΜΗΕ δεν θα παραμείνει δημόσια επιχείρηση και η ΔΕΗ θα δεχτεί ένα θανάσιμο πλήγμα.
Ο ΑΔΜΗΕ δεν θα μείνει υπό δημόσιο έλεγχο γιατί κανένας στρατηγικός επενδυτής δεν βάζει τα ωραία του λεφτά για να κάνει κουμάντο άλλος και αυτό δεν θα αργήσει να φανεί.
Πρώτο δείγμα είναι ότι του δίνουν τη δυνατότητα στην ουσία να ορίζει αυτός τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Όσο δε για τη ΔΕΗ θα δεχτεί ένα θανάσιμο πλήγμα γιατί και της αφαιρούν μια επιχείρηση με εξασφαλισμένα κέρδη και ταυτόχρονα δεν πρόκειται να αποζημιωθεί.
Για όποιον αμφιβάλει γι’ αυτό δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στα όσα γράφονται για το πώς και πότε θα αποζημιωθεί. Μόνο μια λέξη μπορεί να τα περιγράψει. Εμπαιγμός.
Γι΄αυτό όλοι εμείς που δεν ξεχάσαμε τι λέγαμε μέχρι χθες συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και στις αναλύσεις μας με όλες μας τις δυνάμεις θα κάνουμε το χρέος μας. Θα τους εμποδίσουμε να ξεπουλήσουν ότι έφτιαξε ο Ελληνικός λαός με το υστέρημα του».
Η Iskra στη συνέχεια παραθέτει το βίντεο από την δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς και φωτογραφίες από την συγκέντρωση της ΛΑ.Ε στα γραφεία της ΔΕΗ

(ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΣΤΟ http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22978:2015-12-15-13-38-20&catid=81:kivernisi&Itemid=198)

Δεν υπάρχουν σχόλια: