DEH

DEH

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΔΜΗΕ-ΔΕΗ


 
Η συμφωνία Κυβέρνησης και δανειστών, σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ αποτελεί άλλη μία απόδειξη της Κυβερνητικής ανικανότητας και αναξιοπιστίας.
     Αφού προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε έντεχνα την εντύπωση ότι θα αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπουλήματος περιουσίας του Ελληνικού λαού, μετεκλογικά αποδεικνύεται υπόδουλoς σε δανειστές, σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα.
     Μέσα από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της
"σκληρής" διαπραγμάτευσης προβάλει ως μεγάλη επιτυχία την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τον Όμιλο ΔΕΗ επειδή θα διατηρήσει το δημόσιο το 51% των μετοχών.
     Το Δημόσιο λοιπόν, θα αποκτήσει τον ΑΔΜΗΕ "επί πιστώσει" από τη ΔΕΗ.  Το 20% των μετοχών θα πωληθεί σε διεθνή Διαχειριστή Δικτύων και το 29% θα πωληθεί σε επενδυτές μέσω του Χρηματιστηρίου.
     Το "φερέγγυο" Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει να καταβάλει το αντίτιμο σε βάθος χρόνου, όταν πωληθεί  το 20% σε διεθνή Διαχειριστή Δικτύων, όταν πωληθεί το 29% στους επενδυτές και η αξία του υπολοίπου με ένα ποσοστό 10% από τα ετήσια κέρδη του ΑΔΜΗΕ μέχρι την πλήρη εξόφληση.  10 χρόνια, 20, 120…;
     Η συμφωνία ξεπουλά περίτρανα τα Δίκτυα Μεταφοράς πλήττοντας ανεπανόρθωτα τη ΔΕΗ, που θα περιμένει να εισπράξει την αξία τους κάποτε!!!
     Η ΔΕΗ και οι, εκτός του Ελληνικού Δημοσίου, μέτοχοί της είναι οι μεγάλοι χαμένοι της συμφωνίας αυτής.
     Χαμένοι, θα βρεθούν και οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές και γενικότερα η Ελληνική κοινωνία.
     Οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα.
     Η συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: