DEH

DEH

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση της Διεύθυνσης ΛΚΔΜ σε δημοσίευμα σχετικό με ελέγχους στα Ορυχεία

lignitikoditikisΠριν από λίγη ώρα υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα στο kozan.gr σχετικά με εμπόδια που υπάρχουν στην διενέργεια ελέγχων στα Ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
Το δημοσίευμα είναι γενικόλογο και δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία.
Από πλευράς ΛΚΔΜ δεν υπήρξε ποτέ το παραμικρό εμπόδιο στην διενέργεια ελέγχων στα Ορυχεία από τα αρμόδια όργανα (Επιθεώρηση Μεταλλείων, Τροχαία, Επιθεώρηση Εργασίας, Επιθεωρητής Περιβάλλοντος κλπ).
Αντίθετα έχει γίνει γνωστό κατ΄ επανάληψη και γραπτώς προς τα ανωτέρω Όργανα ότι η ΔΕΗ Α.Ε. παρέχει πάντα κάθε είδους διευκόλυνση προς τις Υπηρεσίες για την διενέργεια ελέγχων, όπως αυτοκίνητα, εφόδια ασφαλείας, προσωπικού για συνοδεία κλπ.
Προς επίρρωση των ανωτέρω γίνεται γνωστό ότι την ώρα που γινόταν η ανάρτηση του δημοσιεύματος η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος διενεργούσε ξαφνικό έλεγχο στο Ορυχείο Μαυροπηγής σε ότι αφορά την νομιμότητα της κίνησης εργολαβικών οχημάτων αλλά και των αντίστοιχων ιδιοκτησίας ΔΕΗ Α.Ε. Το ΛΚΔΜ διέθεσε κατάλληλο αυτοκίνητο και τεχνικό για την διενέργεια αυτού του ελέγχου.
Επίσης ουδέποτε μέχρι τώρα εκφράστηκαν προς την Διεύθυνση ΛΚΔΜ οποιεσδήποτε ενστάσεις από τις Υπηρεσίες ελέγχου ως προς την δυνατότητα εκτέλεσης των καθηκόντων τους εντός των Ορυχείων.
Σε ότι αφορά τις δυσκολίες των ελεγκτικών Υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων το ΛΚΔΜ  διαθέτει, όποτε ζητείται, οχήματα της ΔΕΗ ΑΕ για την μετακίνηση του προσωπικού των Υπηρεσιών ελέγχου και γενικώς παρέχει κάθε διευκόλυνση για την διενέργεια των σχετικών ελέγχων.
Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα του σχετικού δημοσιεύματος και περιμένουμε από τον συντάκτη του να γίνει πιο σαφής και συγκεκριμένος ώστε να διευκολύνει την προσπάθεια της Επιχείρησης για την εξάλειψη των παράνομων φορτηγών και της μαύρης εργασίας.
Από το  ΛΚΔΜ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: