DEH

DEH

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ : Oι μάσκες έπεσαν για τις παρατάξεις ΔΡΑΣΕ και ΚΟΙΡΙΞΕ

metaΔεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 9 μήνες από τις εκλογές του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και οι μάσκες έπεσαν για τις παρατάξεις ΔΡΑΣΕ και ΚΟΙΡΙΞΕ.
Κατά την περίοδο των εκλογών του Συνδικάτου, διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το πόσο ανεξάρτητοι είναι και για το πόσο δεν έχουν σχέση με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ (αντίστοιχα) και όλα αυτά για να μπορέσουν φυσικά να κοροϊδέψουν τους συναδέλφους και να πάρουν την ψήφο τους. Μία ψήφο που στις πρόσφατες εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, την μετέφεραν, μέσω των αντιπροσώπων τους, στα γνήσια ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Ούτε τη λέξη «συνεργαζόμενοι» δεν έβαλαν,  έστω και για τους τύπους.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Εμείς τα λέγαμε από την αρχή και μας κατηγορούσαν ότι λαϊκίζουμε. Τους ρωτούσαμε από τότε τι θα κάνουν οι αντιπρόσωποί τους στα Ε.Κ και στη ΓΣΕΕ και δεν απαντούσαν. Απέφευγαν τεχνηέντως να δώσουν μία στοιχειώδη απάντηση και σήμερα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι και στο επερχόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα συνταχθούν με την ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου και της ΔΑΚΕ, αντίστοιχα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή μαζί σας, σας είπαμε ότι θα είμαστε ξεκάθαροι απέναντί σας. Ούτε ψέματα θα σας πούμε, ούτε και θα κρυφθούμε πίσω από προσωπεία και μάσκες, στρουθοκαμηλίζοντας και αποκρύπτοντας πράγματα. Έτσι πορευθήκαμε ως τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε.
Στις πρόσφατες εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, οι αντιπρόσωποι που είχαμε δεν ήταν αρκετοί ώστε να καταφέρουμε να κατοχυρώσουμε έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε αμέτοχοι σε ότι έχει να κάνε με όλα αυτά που αφορούν στο εργατικό κίνημα της περιοχής μας. Πάντα θα είμαστε κοντά στους εργαζόμενους, καταγράφοντας προβλήματα, προτείνοντας λύσεις και αναλαμβάνοντας δράσεις, σε μία προσπάθεια να καταφέρουμε βελτιώσεις αλλά και σε μία προσπάθεια να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να δώσουμε ταξική κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι συνθήκες και οι καταστάσεις είναι δύσκολες και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο με τους μηχανισμούς που υφίστανται χρόνια τώρα και λειτουργούν μέσα στο εργατικό κίνημα και στο Ε.Κ.Π. Δεν πτοούμαστε. Αντιθέτως η θέλησή μας να δουλέψουμε προς το καλύτερο, γίνεται πιο δυνατή σε πείσμα των καιρών και όλων αυτών που συντηρούν έναν μηχανισμό που αντί να εξελίσσει και να βελτιώνει την κατάσταση, έχει δημιουργήσει ένα τέλμα που μόνο ευνοϊκή ΔΕΝ είναι για τους εργαζόμενους.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Συμπεριφορές όπως αυτές που ακολουθούν παρατάξεις όπως ΔΡΑΣΕ και ΚΟΙΡΙΞΕ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κλονίζουν την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων τόσο ως προς τη λειτουργία του Συνδικαλιστικού Κινήματος όσο και ως προς τους εκπροσώπους του.
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, μόνον η συσπείρωση μπορεί να επιτύχει μία λύση.
Η οργάνωση γύρω από τα συνδικάτα και η μαζικοποίηση του εργατικού κινήματος, μπορεί να είναι αποτελεσματική σε όλα αυτά τα οποία επιδιώκουμε φθάνει να στηρίζουμε αυτούς που είναι απολύτως ξεκάθαροι, που λένε την αλήθεια χωρίς να χρειάζεται να κρύβονται πίσω από πρόσκαιρες ονομασίες και παρατάξεις που είναι πασιφανές ότι, αλλού στοχεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: