DEH

DEH

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σπάρτακος: Το AIDS δεν είναι νικητής. Νικητής είναι η ζωή

Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για το έτος 2015, επιλέγει να θυμηθεί την περσινή πρωτοβουλία και το μήνυμα που έστειλαν μέσω αυτής οι  άνθρωποι της ¨24 Media¨ που ένωσαν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα μήνυμα νίκης απέναντι στον ιό του AIDS: «Είμαστε όλοι και είναι μόνο του. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Μαζί θα νικήσουμε».
Περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από AIDS, από τότε που έκανε την εμφάνισή του ο ιός στη δεκαετία του ’80.
Σήμερα (σύμφωνα με διεθνή επιστημονική έρευνα) οι άνθρωποι στις ανεπτυγμένες χώρες, που έχουν διαγνωστεί θετικοί για τον ιό HIV του AIDS,
ζουν –πλέον- σχεδόν τόσο όσο και αυτοί που δεν είναι φορείς του ιού, καθώς τα αντι-ιικά φάρμακα έχουν μειώσει ..
περίπου στο μισό τη θνησιμότητα της νόσου.
Τα στοιχεία ερευνών των τελευταίων ετών,
αυξάνουν τις πιθανότητες εξαφάνισης της νόσου. Οι επιστήμονες, ωστόσο, ξεκαθαρίζουν, ότι δεν υπάρχει θαυματουργό φάρμακο προ των πυλών.
Εκτός φυσικά από την φαρμακευτική/επιστημονική αντιμετώπιση της νόσου, μεγάλο κομμάτι των όσων την αφορούν, «ακουμπά» στην ανθρώπινη ψυχή και στην
σωστή υποστήριξη ανθρώπων που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο εμπλέκονται με την ασθένεια.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,
απορρίπτοντας και καταδικάζοντας διακρίσεις και συμπεριφορές που κατηγοριοποιούν ανθρώπους βάζοντάς τους –σε τελική ανάλυση- στο περιθώριο, θα στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί τόσο τους ανθρώπους που το πρόβλημα τους αφορά, όσο και τις δράσεις που θα αναπτύσσονται υπέρ της αντιμετώπισης, γιατί για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: