DEH

DEH

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

1.800.000 ευρώ ψάχνει επειγόντως η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ ενόψει του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Φωτόπουλος, Ζερβός, Αικατερινάρη, Ρίζος, συνολικά 59 κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με το 1148/2015 Βούλευμα Εφετών. Για να ελαφρύνουν τη θέση τους ψάχνουν εναγωνίως τα 1.800.000 ευρώ που έκαναν φτερά από τα ταμεία της ΓΕΝΟΠ, τα οποία πρέπει να επιστραφούν στη ΔΕΗ. Για την απομάστευση του ποσού από τη μισθοδοσία των εργαζομένων για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ, η Διοίκηση Ζερβού υπέγραψε εσπευσμένα νέα ΕΣΣΕ με τη ΓΕΝΟΠ το
Φεβρουάριο 2015 που εισήγαγε τα τροφεία των έξι (6) ευρώ ανά εργαζόμενο ημερησίως, εκ των οποίων η ΓΕΝΟΠ με το έτσι θέλω χαράτσι θα παρακρατά τα δύο ευρώ!

Στην απόπειρα παρακράτησης αυτή αντέδρασε έντονα το πρωτοβάθμιο σωματείο ΠΕΠ- ΔΕΗ, όπως ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας
Όμως ο νέος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αβραμίδης σε συνεννόηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο Εμμ. Παναγιωτάκη με τραμπουκισμούς απειλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία ότι θα τα αποβάλει από τη ΓΕΝΟΠ αν δεν τσοντάρουν στο χρέος των 1.800.000.
Με ιδιαίτερα φορτικό τρόπο απαίτησε έκτακτη ειδική εισφορά 82.000 ευρώ από το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ, όμως το Δ.Σ. τουΣυλλόγου απέρριψε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ κατά την τελευταία συνεδρίαση του στις 9.11.2015 το σχετικό αίτημα και απέστειλε εξώδικο στη Διοίκηση της ΔΕΗ να μην αποτολμήσεινα βάλει χέρι στις διατακτικές σίτισης των μελών του.
Επισυνάπτονται:
1.Απαντητική επιστολή, περί αιτήματος καταβολής έκτακτης εισφοράς του Συλλόγου προς τη ΓΕΝΟΠ.

2.Η εν λόγω επιστολή της ΓΕΝΟΠ προς το Σύλλογο για το χαράτσι.

3.Εξώδικη επιστολή-πρόσκληση-διαμαρτυρία, που επιδόθηκε στις Διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου και κοινοποιήθηκε στη ΓΕΝΟΠ στις 6.11.2015, σχετικά με τη χορήγηση των διατακτικών σίτισης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: