DEH

DEH

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση συναδέλφου για την ΔΕΗ και τους εργαζόμενους ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθηνών απέφυγε να απαντήσει για το "κόλλημα" του σχετικά με τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους σε σχετικό ερώτημα συναδέλφισσας, σε δημόσια πρόσκληση του ιδίου μέσο Facebook να του απευθύνουν ερωτήσεις.


  
Πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να μην είδε την ερώτηση, καθώς ο κος Μητσοτάκης μετά την ερώτηση της συναδέλφου απάντησε όπως βλέπουμε σε αρκετές ερωτήσεις, ακόμη και περιπαικτικές ως προς αυτόν και την οικογένεια του.
Σε ένα από τα ερωτήματα περί ισοδύναμων περικοπής δαπανών, ως απάντηση παρέπεμψε στην προσωπική του ιστοσελίδα όπου βρήκαμε αυτό.: "Για να πετύχουμε συμφωνία άνευ φόρων έχω καταθέσει στο δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μου. Πιστεύω – και το απέδειξα – ότι υπάρχει σημαντική δυνατότητα δίκαιης περικοπής των δαπανών αποκαθιστώντας στρεβλώσεις και αδικίες του παρελθόντος. Τα  μέτρα που πρότεινα (αφαίρεση προνομίων από ειδικές ομάδες δημοσίων υπαλλήλων, άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων χωρίς καμία μεταβατική διάταξη, εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, κατάργηση της ετήσιας επιχορήγησης των ταμείων ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ και κάλυψη του κενού με τα έσοδα από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και μετατροπή των εισφορών «υπέρ τρίτων» σε εισφορές «υπέρ όλων») είναι εύκολο να εφαρμοστούν αμέσως και να προσφέρουν στον προϋπολογισμό περίπου 2 δις ευρώ. Είναι κοινωνικά δίκαια καθώς εστιάζουν μόνο σε προνομιακές κατηγορίες μισθωτών. Δεν είναι υφεσιακά καθώς δεν πλήττουν την κατανάλωση και τον ιδιωτικό τομέα που έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος δημοσιονομικής προσαρμογής. Εκεί πρέπει - ακόμη και την ύστατη ώρα - να εστιάσει ο πρωθυπουργός."

Δεν υπάρχουν σχόλια: