DEH

DEH

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τι είπε ο Παναγιωτάκης για προσωπικό, μονάδες και οφειλές προς τη ΔΕΗ

panagiotaki 
Η Δυτική Μακεδονία είναι ένας ζωτικός χώρος για τη ΔΕΗ, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος παραχώρησε χθες το απόγευμα συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ μετά την ολοκλήρωση της πολυήμερης περιοδείας του σε σταθμούς και ορυχεία της περιοχής. Παράλληλα, τόνισε πως η ΔΕΗ χρωστάει πολλά στην Πτολεμαΐδα η οποία είναι πόλη σύμβολο για την επιχείρηση.
Ο κ. Παναγιωτάκης συνοδευόταν στο ταξίδι του από
υψηλόβαθμα στελέχη της Επιχείρησης και είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις μονάδες παραγωγής, σε μια προσπάθεια καλλιέργειας στενών σχέσεων με τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ έθεσε ως βασικό πρόβλημα την έλλειψη του προσωπικού, μίλησε για τριών ταχυτήτων εργαζόμενους (κάτι που δεν είναι αποδεκτό), προανήγγειλε στρατηγική για κάλυψη θέσεων από τακτικό προσωπικό, ενώ έστειλε μήνυμα για τις πολλές εργολαβίες που υπάρχουν στη ΔΕΗ σημειώνοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας πολλές εργασίες».
«Έχουμε Μέσο Όρο Ηλικίας 49 ετών στους εργαζόμενους και το κακό είναι πως δεν μεταλαμπαδεύεται η τεχνογνωσία που υπάρχει», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κάνοντας παράλληλα λόγο για μια επιχείρηση που πρέπει να δουλέψει ως Α.Ε. και να προσλαμβάνει όποτε θέλει, όπου θέλει, με ΑΣΕΠ και χωρίς τους περιορισμούς των τελευταίων ετών, δείχνοντας το μοντέλο της Εθνικής Τράπεζας.
Παράλληλα, προειδοποίησε για τη λειτουργία της επιχείρησης σημειώνοντας πως χρειάζεται «άμεσα να πάρουμε δωρεάν πιστοποιητικά διοξειδίου του άνθρακα για να μην απειληθεί η λιγνιτική παραγωγή», ενώ φάνηκε υπέρμαχος των στερεών καυσίμων προκειμένου να διασφαλιστεί για πολλά ακόμα χρόνια η ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας.
Σε ερώτηση για το ειδικό τιμολόγιο (πρόταση Καρυπίδη για τη Δυτική Μακεδονία) ξεκαθάρισε πως δεν είναι προτεραιότητα για την επιχείρηση: «Γνωρίζω το αίτημα, αλλά ουδέποτε συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Δεν υπάρχει μελέτη για το οικονομικό κόστος αλλά αν το κάνουμε εδώ πρέπει να το κάνουμε και στην Πελοπόννησο. Η ΔΕΗ παράγει για όλη την Ελλάδα, σίγουρα εδώ πρέπει να υπάρξουν αντισταθμιστικά, αλλά δεν είναι προτεραιότητα μας κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Παναγιωτάκης, προσθέτοντας πως δεν έχει δει ο ίδιος κάποια έτοιμη τροπολογία για το θέμα και πως αν υπήρχε ή υπάρχει κάτι τέτοιο η ΔΕΗ πρέπει να ερωτηθεί.
Αναφορικά με την υλοποίηση της «Πτολεμαΐδας 5», τη χαρακτήρισε «ναυαρχίδα της ΔΕΗ» και επανέλαβε πως όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες και πως απομένει μόνο η κατάθεση της εγγυητικής από τον ανάδοχο. «Στόχος μας είναι, εάν είναι δυνατόν και μέσα στο Σεπτέμβρη να ανοίξει το εργοτάξιο», πρόσθεσε.
Στην περίπτωση της «Πτολεμαΐδας 3» είπε πως δεν θα επαναλειτουργήσει, αν και η ΔΕΗ θα εξασφαλίσει την σταθερότητα του συστήματος τηλεθέρμανσης για την πόλη της Πτολεμαΐδας. Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων τόνισε πως έχει δημιουργηθεί ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών που εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις της επιχείρησης στην περιοχή σχετικά με την αναγκαιότητα λειτουργίας και νέας μονάδας.
Τέλος ο Πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρθηκε και στις οφειλές των πελατών τονίζοντας μάλιστα ότι «όσοι δεν έχουν χρήματα πληρώνουν ενώ όσοι έχουν δεν πληρώνουν». Μάλιστα έδωσε τα εύσημά του στους πολίτες της Φλώρινας που μαζί με αυτούς του Καρπενησίου και του Διδυμοτείχου, εξυπηρετούν κανονικά τους λογαριασμούς τους σε πολύ ικανοποιητικά ποσοστά.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: