DEH

DEH

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Aθώοι, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, για το αδίκημα της πλαστογραφίας και ένοχοι με ποινή φυλάκισης 5 μηνών, 34 εργαζόμενοι της ΔΕΗ, σε υπόθεση με πλαστές βεβαιώσεις αιμοδοσίας

dikastiriaAθώοι κρίθηκαν για το αδίκημα της πλαστογραφίας και ένοχοι με ποινή φυλάκισης 5 μηνών (και τριετής αναστολή), για τη χρήση πλαστού εγγράφου, κρίθηκαν, σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, 34 εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Η υπόθεση «διαδραματίστηκε» πριν από 3 χρόνια περίπου κι αφορά εργαζόμενους στο Ορυχείο του Κυρίου πεδίου, οι όποιοι κατηγορούνταν για πλαστογραφία, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έλαβαν βεβαιώσεις αιμοδοσίας, που, έπειτα από έλεγχο, αποδείχτηκαν πλαστές. Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση του Ορυχείου είχε προβεί σε έλεγχο των αιμοδοτικών αδειών, προκειμένου να διαπιστώσει εάν όντως οι ημερομηνίες που αναγράφονταν στα έγγραφα που προσκομίστηκαν, ήταν πραγματικές και υπήρχαν στα αρχεία του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Η απάντηση που έλαβαν (τότε) από το νοσοκομείο  ήταν αρνητική.
Η πρώην διοικήτρια του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Τάσα Μπούρτσου, που κατέθεσε, ως μάρτυρας, χθες Τετάρτη 29/7,  επανέλαβε, αυτά που είχε πει όταν η υπόθεση είχε δει το “φως” της δημοσιότητας, ότι οι τέσσερεις (4) εργαζόμενοι στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου, καθώς και οι δύο αρμόδιοι γιατροί, δεν εμπλέκονται  στην υπόθεση, αφού δεν ήταν δικές τους οι υπογραφές στις βεβαιώσεις. Σήμερα Πέμπτη, κατέθεσαν οι εργαζόμενοι (κατηγορούμενοι), οι όποιοι, στο σύνολό τους, υποστήριξαν κατηγορηματικά, πως, δε γνώριζαν τίποτα για την πλαστογραφία και ότι έπραξαν αποκλειστικά και μόνο το αυτονόητο. Δηλαδή, έδωσαν αίμα και πήραν τη βεβαίωση αιμοδοσίας, μη γνωρίζοντας ότι αυτή είναι πλαστή. Επιπλέον, στη σημερινή ακροοματική διαδικασία, κατέθεσαν και τρεις εργαζόμενοι από τη γραμματεία του Ορυχείου, οι οποίοι υποστήριξαν πως οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους είναι χρόνια αιμοδότες και ότι όλοι τους δεν έχουν απασχολήσει ποτέ την υπηρεσία, τόσο γι’ αυτά που κατηγορούνταν, αλλά και γενικότερα.
 
Θανάσης Τέγος www.kozan.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: