DEH

DEH

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Συνεδριάζει στις 29/7 η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το αν θα λάβει ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει στις 29.07.2015 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχουν λόγοι για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων (άρθρο 25 παρ. 5 του ν. 3959/2011) κατά της ΔΕΗ Α.Ε., στο πλαίσιο έρευνας στις αγορές παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που διενεργείται κατόπιν καταγγελίας της εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε. και της μητρικής της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΌΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την εισήγηση, συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, καθώς πιθανολογείται παράβαση των άρθρων 102 ΣΛΕΕ και 2 του ν. 3959/2011, και ειδικότερα ενδεχόμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης λόγω άρνησης πώλησης – συνέχισης συναλλακτικών σχέσεων, και υφίσταται επείγουσα περίπτωση για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον.  
Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της προφορικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών

Δεν υπάρχουν σχόλια: