DEH

DEH

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αντίθετο με τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ενέργεια το ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Αποτέλεσμα εικόνας για σοσ μεγαλοπολης
«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς στα ενεργειακά θέματα περιλαμβάνονται θέσεις σε αντίθεση με τις προγραμματικές της δηλώσεις. Επανέρχονται στο προσκήνιο θέσεις του μνημονιακού πλαισίου», σημειώνει το Σωματείο Ορυχείων-Σταθμών ΔΕΗ-Μεγαλόπολης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θέσεις όπως η δέσμευση για καθορισμό των τιμολογίων με αποκλειστική αναφορά στο κόστος, η υιοθέτηση των ρυθμίσεων (ΝΟΜΕ) δημοπρασιών λιγνιτικής & υδροηλεκτρικής παραγωγής, των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος, το «TARGET MODEL» στην ηλεκτρική ενέργεια και η ενίσχυση των «υπερεξουσιών» της ΡΑΕ, θα προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας, σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιβαρύνσεις στους Έλληνες καταναλωτές και θα οδηγήσουν στην υπονόμευση και απαξίωση της ΔΕΗ.
Επίσης στις δικές τους θέσεις οι «θεσμοί» ζητούν την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Οι προτάσεις που κατέθεσε η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται σε αντίθεση με το πλαίσιο των θέσεων και των διεκδικήσεων του συνδ. κινήματος στη ΔΕΗ ενώ οι «θεσμοί» ενδιαφέρονται πρωτίστως για την υπεράσπιση και διαφύλαξη των προνομίων του κεφαλαίου στη χώρα μας.
Το συνδ. κίνημα αγωνίζεται για μια σύγχρονη, Δημόσια, Ενιαία, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Θα αντισταθεί με κάθε τρόπο υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας».
Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει και να απορρίψει όλα τα μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με το πρόγραμμά της και τα λαϊκά συμφέροντα, που ανακυκλώνουν και επιδεινώνουν την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: