DEH

DEH

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τι αποφάσισε η ΔΕΗ,στο χθεσινό Δ.Σ., για τα διαθέσιμά της

Τελικά κατά το χθεσινό Δ.Σ. της ΔΕΗ υπήρξε συζήτηση και μάλιστα πολύωρη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για το θέμα της αξιοποίησης των διαθεσίμων της εταιρείας. Παρά το γεγονός όμως ότι μέτοχοι μειοψηφίας και εκπρόσωποι των εργαζομένων θορυβήθηκαν από την ύπαρξη του συγκεκριμένου θέματος στην ατζέντα της συνεδρίασης, τελικά η εισήγηση τη διοίκησης δεν έθετε θέμα να μεταφερθούν συνολικά τα διαθέσιμα ή να υπάρξει μεγάλης έκτασης «αξιοποιοποίηση».
Μετά και το νέο θόρυβο που προκλήθηκε, η πρόταση που
κατατέθηκε αφορούσε στην αξιοποίηση ενός μικρού ποσοστού των διαθεσίμων της τάξης του 10% (περίπου 25 εκατ. ευρώ) τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά έντοκων τίτλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων, οριστική απόφαση δεν ελήφθη χθες αλλά θα υπάρξει εκ νέου συνεδρίαση σήμερα (πιθανόν δια περιφοράς) κατά την οποία και θα αποφασίσουν τα μέλη του ΔΣ μετά την παροχή διευκρινίσεων για το είδος της επένδυσης, το ύψος της απόδοσης, τους όρους κλπ.
Ακόμη και για αυτό το ποσό των περίπου 25 εκατ. ευρώ πάντως, οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δ.σ. εκφράζουν ενστάσεις και πιθανόν να ψηφίσουν αρνητικά, ενώ άγνωστη είναι η στάση που θα τηρήσουν τα δύο μέλη εκπρόσωποι της μειοψηφίας. Η βασική ανησυχία τόσο των συνδικαλιστών όσο και των θεσμικών, εστιάζεται στην εξασφάλιση της μεγάλης επένδυσης της Πτολεμαΐδας, για την οποία η ΔΕΗ παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν έχει καταβληθεί η προκαταβολή (αυτό θα γίνει μόλις εκδοθεί εντός των ημερών και αφού εκδοθεί η οικοδομική άδεια). Ζητούμενο είναι να τηρηθούν οι προβλεπόμενες προθεσμίες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα για τη σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία.
Του Χάρη Φλουδόπουλου capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: