DEH

DEH

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Υποβάθμισε σε «CCC+» τη ΔΕΗ ο Standard & Poor’s

Σε «CCC+», από «Β-« προηγουμένως, υποβάθμισε τη ΔΕΗ ΔΕΗ+6,28% ο οίκος αξιολόγησης  Standard & Poor’s, διατηρώντας την σε καθεστώς CreditWatch με αρνητικές προοπτικές.

Η υποβάθμιση αντανακλά τους αυξημένους κινδύνους ρευστότητας που απορρέουν από τη συνεχή επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα και τη συρρίκνωση των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης για τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον οίκο, τα επίπεδα ρευστότητας θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αποδυναμώνονται
σημαντικά τους επόμενους μήνες.

Είναι κατανοητό ότι η είσπραξη οφειλών από τη ΔΕΗ παραμένει δύσκολη, καθώς οι πελάτες εμφανίζονται πιο απρόθυμοι να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Εν τω μεταξύ, η ΔΕΗ πρέπει να καλύπτει τις λειτουργικές της δαπάνες, κυρίως το κόστος των καυσίμων, και να πληρώνει τους φόρους, οι οποίοι βασίζονται σε τιμολογημένα έσοδα, ενώ δεν έχει εισπράξει ακόμη έσοδα.

Η σταθεροποίηση της αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του ομίλου να αποκαταστήσει ένα καλό επίπεδο συγκέντρωσης χρημάτων και μια πιο ισχυρή θέση ρευστότητας, συμπεριλαμβανομένης και της εξασφάλισης της πρόσβασης σε νέες, βιώσιμες πηγές χρηματοδότησης, καταλήγει ο οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: