DEH

DEH

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΤΕ/ΔΕΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΙΙΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και πολύ καιρό η ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ έχει επισημάνει την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ και την άμεση έναρξη κατασκευής της μονάδας Ν.5

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μη λειτουργία του σταθμού, μετά το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς, επηρέασε και το ενεργειακό ισοζύγιο, όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του ενεργειακού κόστους της Επιχείρησης, λόγω των αυξημένων εισαγωγών ρεύματος.

Είναι αυτονόητο ότι γίνεται επιτακτική ανάγκη η κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδας 5 και η χρονοτριβή που συντελείται στην έναρξη κατασκευή της, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Η ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή στηρίζει τους αγώνες των συναδέλφων μας στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας για την επαναλειτουργία της μονάδας ΙΙΙ, καθώς και τον αγώνα που δίνει σύσσωμη η τοπική κοινωνία προεξέχοντας του Δημάρχου Εορδαίας, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Δ. Σύμβουλο της ΔΕΗ για το επίμαχο και τόσο σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει για την περιοχή.

Η καθυστέρηση της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5 και η μη επαναλειτουργία της μονάδας ΙΙΙ, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας και να μην λειτουργεί επαρκώς το σύστημα τηλεθέρμανσης της περιοχής.

Απαιτούμαι εδώ και τώρα την επαναλειτουργία της μονάδας ΙΙΙ και το ξεκίνημα της κατασκευής της νέας μονάδας Ν.5.

Ο αγώνας των συναδέλφων μας και της τοπικής κοινωνίας θα δικαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: