DEH

DEH

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

«Βραχυκύκλωμα» στη ΔΕΗ για τα ταμειακά διαθέσιμα - Το Δ.Σ. που… δεν έγινε

Προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας του Δημοσίου ακόμη και με ταμειακά διαθέσιμα εισηγμένων εταιρειών που δεν περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Εuro2day.gr, εχθές το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί η δυνατότητα μεταφοράς-κατάθεσης ταμειακών διαθεσίμων της επιχείρησης στην ΤτΕ.
Τη σύγκλιση του δ.σ. επιβεβαίωναν πηγές της Επιχείρησης, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα ληφθεί απόφαση και ότι σε περίπτωση που ληφθεί τελικά θα αφορά χρονικό ορίζοντα λίγων ημερών.
Ωστόσο τελικά το διοικητικό συμβούλιο δεν συνεδρίασε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης δεν έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία να εισηγηθούν έστω και ολιγοήμερη δέσμευση ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας για λόγους πρακτικούς, καθώς η ρευστότητα της ΔΕΗ έχει προσβληθεί από την οικονομική κρίση με τους απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού να πλησιάζουν τα 2 δισ. ευρώ.
Επίσης ηγέρθησαν και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης καθώς διατυπώνονται απόψεις ότι μια παρόμοια απόφαση θα έπρεπε να λάβει την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Νέα σύγκλιση του Δ.Σ. της ΔΕΗ σύμφωνα με πληροφορίες έχει οριστεί για σήμερα, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση, το «στεγνωμένο» από ρευστό δημόσιο ταμείο, αναζητά με κάθε τρόπο την εξασφάλιση οποιουδήποτε ποσού από κάθε δυνατή πηγή, καθώς είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει ακόμη η αβεβαιότητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης μετόχων της ΔΕΠΑ και την έγκριση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, την ίδια μέρα το Δημόσιο εισέπραξε το μέρισμα που του αναλογεί δηλαδή 32,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: