DEH

DEH

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΔΕΗ: Λάθος χειρισμοί δικαίωσαν την Αλουμίνιον

 
Αιχμές για τους χειρισμούς του πρώην γ.γ. του ΥΠΕΚΑ, Κ. Μαθιουδάκη στο θέμα της τιμολόγησης των ΑΠΕ αφήνει η ΔΕΗ με αφορμή ανακοίνωσή της σχετικά με την απόφαση της Ε.Ε. που δικαιώνει την Αλουμίνιον. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την τιμολόγηση άλλων καταναλωτών υψηλής τάσης. Σε ό,τι αφορά τη δικαίωση της Αλουμίνιον από την Ε.Ε., επισημαίνει ότι μελετάει την απόφαση προκειμένου «να καθορίσει την πρακτική της και να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση των
συμφερόντων της και των συμφερόντων των Ελλήνων καταναλωτών».
«Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή την απόφαση, αλλά και τη στάση της Πολιτείας σχετικά με την υπόθεση όπως εκφράστηκε από τον προηγούμενο γ.γ. του ΥΠΕΚΑ, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν», σημειώνει η ΔΕΗ. Επισημαίνει πως στόχος της είναι η κατά το δυνατό μεγαλύτερη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και ότι για τον σκοπό αυτό θα προβεί σε ολοκληρωμένη μελέτη για τον εντοπισμό και την εξάλειψη των παραγόντων που συντελούν στην αύξηση του κόστους, η οποία θα εμπεριέχει προτάσεις με άμεσα και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα. Υπογραμμίζει, τέλος, ότι για τις ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια η ΔΕΗ δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

«Δεν αποκόμισε κανένα επιπλέον κέρδος από αυτές, παρά το γεγονός ότι μείωσε δραστικά τις λειτουργικές της δαπάνες», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι μόνο από τη μείωση των μισθών του προσωπικού, εξοικονομήθηκαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ενώ τα κέρδη της παρέμειναν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ίδιο διάστημα, αναφέρει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της, «οι ιδιώτες παραγωγοί και ορισμένοι προμηθευτές, εκμεταλλευόμενοι τις στρεβλώσεις της αγοράς, αποκόμισαν σημαντικά κέρδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: