DEH

DEH

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Καραγκούνης: Ποιον κοροϊδεύουν για τις αποκρατικοποιήσεις;

Το πρώτο μήνυμα διαφοροποίησης κυβερνητικού στελέχους από τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε το Eurogroup σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Λαφαζάνη για τις ιδιωτικοποιήσεις, διερωτάται: 
«Άραγε ποιον κοροϊδεύουν; Την Τρόικα («θεσμούς»), τους παραπλανημένους ψηφοφόρους τους, ή ολόκληρο τον Ελληνικό λαό;», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση χθες δεσμεύτηκε στην Τρόικα («θεσμούς») δια της υπογραφής Βαρουφάκη ότι δεν πρόκειται να ανατρέψει καμία ιδιωτικοποίηση που έχει ολοκληρωθεί ή έχει δρομολογηθεί». 
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ή του διαχειριστή δικτύου ΑΔΜΗΕ, δήλωσε χθες στο «Έθνος» ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Παρότι στη λίστα που εστάλη στους θεσμούς και τους εταίρους, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται πως δεν πρόκειται να ακυρώσει διαγωνισμούς αποκρατικοποιήσεων που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Λαφαζάνης αποσαφήνισε πως ο εν εξελίξει διαγωνισμός για τον ΑΔΜΗΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν έχουν υποβάλει ακόμα δεσμευτικές προσφορές. «Το ίδιο ισχύει και με τη ΔΕΗ», πρόσθεσε.
«Σήμερα ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει ότι καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει στον τομέα του, ακόμα και αν περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις της χώρας και επιβεβαιώνεται στο e-mail της κυβέρνησης προς την Τρόικα», τόνισε ο κ. Καραγκούνης από την πλευρά του.

http://energypress.gr/news/karagkoynis-poion-koroideyoyn-gia-tis-apokratikopoiiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: