DEH

DEH

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Εχουν υπερβεί στη ΔΕΗ και τα πιο ακραία όρια ανοχής

ΔΕΗ  Ολοι οι Ροδίτες, από την μια ως την άλλη άκρη του νησιού, φωνάζουν από τα βάθη της ψυχής τους καθημερινά, «η ΔΕΗ έχει υπερβεί και τα πιο ακραία όρια ανοχής».
Τους ακούει κανείς; Αν ναι, γιατί την ανέχεται;
Αν όχι, μήπως καθίσταται συνένοχος του μαρτυρίου που ζουν καθημερινά οι… «ιθαγενείς» που ζουν σ’ αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο;
Πράγματι, αυτά που συμβαίνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με την ΔΕΗ, εδώ και είκοσι, τουλάχιστον ημέρες, δεν έχουν
προηγούμενο στην ιστορία του νησιού, από την Απελευθέρωση μέχρι και σήμερα.
Καθημερινές οι διακοπές ρεύματος, ενίοτε και τα μπλακ άουτ, τεράστιες οι βλάβες που υφίστανται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, η οικονομική και κοινωνική ζωή μαζί με την καθημερινότητα του πολίτη, τινάζονται στον αέρα, αλλά για την καλή μας την ΔΕΗ… πέρα βρέχει. Δεν φταίει σε τί-πο-τα! Για ΟΛΑ φταίει ο… κακός μας ο καιρός.
Προγραμματισμένες και απρογραμμάτιστες (πολύωρες) διακοπές ρεύματος, χωρίς λογική εξήγηση για τη συχνότητα, την έκταση και τις αιτίες.
Δεν συνάδει με την λογική, κάποιος θα φταίει.
Προχθές η ΔΕΗ ανακοίνωσε, τοποθετώντας μάλιστα και σχετικά ειδοποιητήρια στα σπίτια και στις επιχειρήσεις (η… ευγένειά τους συγκίνησε τους καταναλωτές) ότι χθες θα διέκοπτε την ηλεκτροδότηση τις ώρες 11.00 – 13.30.
Οι δικτάτορες, όμως, του δημόσιου αυτού φορέα, κατέβασαν τους διακόπτες στις 09.30, με αποτέλεσμα να προκληθούν αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις, ως ήτο φυσικό.
Χρειάστηκε να απειλήσουν οι καταναλωτές με μηνύσεις, αγωγές και αυτόφωρα (καθώς μάλιστα οι ζημιές ήταν και πάλι πολλές), για να ανακληθούν στην τάξη οι «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Τελικά η «προγραμματισμένη» πολύωρη διακοπή δεν έγινε, αλλά ανακοινώθηκαν για σήμερα το πρωί… πεντάλεπτες διακοπές.
Η πολύωρη διακοπή θα γίνει, ίσως, άλλη μέρα, για να κρατά η ΔΕΗ σε ομηρία τους καταναλωτές ή για να γίνει σε ώρες, που τα προβλήματα θα είναι περισσότερα και οξύτερα.
Είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν πάει πλέον άλλο και αν δεν επέμβει η κεντρική διοίκηση της επιχείρησης για να μπει μια τάξη και να σέβονται τον καταναλωτή, τον λόγο θα πρέπει πλέον να έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων του πολίτη και πάνω απ’ όλα της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων του.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: