DEH

DEH

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Θέμα:  Διώξεις σε εκπρόσωπους των εργαζομένων από  τη Διεύθυνση του ΛΚΜ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ
Προς:  Υπουργό  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας:   κ. Λαφαζάνη Π.
  
Κύριε Υπουργέ,
Ενοχλήθηκε η Διοίκηση και η Ιεραρχία της ΔΕΗ γιατί το Δ.Σ του Σωματείου Χειριστών - Βοηθών ΔΕΗ Μεγαλόπολης σε συνάντηση - συζήτηση στις αρχές Δεκεμβρίου 2014 με τον Διευθυντή του ΛΚΜ και λίγες μέρες αργότερα 4 μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, εργαζόμενοι στην Μεγ/λη με υπόμνημα που απέστειλαν και σε συνάντηση - συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Επιχείρησης εξέθεσαν προβληματισμό και στοιχεία για συγκεκριμένη εργολαβία.
Και πιο συγκεκριμένα: Για την έγκριση επαύξησης του αρχικού συμβατικού προϋπολογισμού της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου: «Διακίνηση 4.970.000 Μ3 αγόνων και λιγνιτικού κοιτάσματος από το πεδίο Μαραθούσας του ΛΚΜ» μέχρι ποσοστού 40%, ήτοι, μέχρι ποσού 1.858.212 ευρώ, καθώς και της αντίστοιχης χρονικής παράτασης του έργου για την εκτέλεση του αντικειμένου της επαύξησης από την Ανάδοχο εταιρεία.
Σε συνέχεια των παραπάνω η Γ.Δ/Ορυχείων συγκρότησε μια Επιτροπή Διοικητικής Ανάκρισης για εξέταση όλων των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Χειριστών και άλλη μια για την εξέταση των 4 μελών του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ και η Ιεραρχία της Επιχείρησης (Γ.Δ/Ορ. - Τοπική Διεύθυνση ΛΚΜ), αντί να απειλεί και να επιχειρεί να φιμώσει, να χειραγωγήσει και να ελέγξει Συνδικάτα και εκπροσώπους των εργαζομένων, θα έπρεπε να δώσει αναλυτικές και επαρκείς εξηγήσεις για το παραπάνω θέμα και να ασχοληθεί και με τις επιπτώσεις σε ζητήματα της Επιχείρησης, όπως:
·        Την ανάπτυξη των ορυχείων και τον έλεγχο των εργολάβων στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγ/λης.
·        Τις συχνές κλοπές των καλωδίων στις εγκαταστάσεις των Μονάδων και των Ορυχείων
 
Για την παραπάνω εργολαβία επιβάλλεται να μας απαντήσει στα κάτωθι:
Ποια η ωφέλεια της Επιχείρησης όσο αφορά την επέκταση της εργολαβίας σε επάρκεια αποθεμάτων ασφαλείας λιγνίτη για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των Μονάδων ;
Ποιο το κόστος για την Επιχείρηση από το γεγονός ότι η 4η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β είναι εκτός λειτουργίας για πάνω από 20 μέρες λόγω έλλειψης λιγνίτη ;
Ποιο το κόστος για την Επιχείρηση όταν η 3η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγ/λης που είναι σε λειτουργία με φορτίο 180 MW στα τεχνικά ελάχιστα, όταν μάλιστα για την παραγωγή αυτή μόνο τον Ιανουάριο κατανάλωσε 2.700 τόνους πετρελαίου ;
Η Διοίκηση της ΔΕΗ θα απαντήσει στους εργαζόμενους και στους Έλληνες καταναλωτές για το ακριβές κόστος των παραπάνω συμβάντων σε βάρος της Επιχείρησης ;
Το συνδ. κίνημα δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα εκφοβισμό και απειλή, γιατί η διαδρομή του έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Είμαστε αταλάντευτοι για την προστασία της ΔΕΗ και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαριστούμε σε μία Διοίκηση η οποία συχνά - πυκνά επισκέπτεται το γραφείο του Εισαγγελέα για την λειτουργία της.
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης σας καλεί:
 
·        Να εξετάσετε την παραπάνω επέκταση της συγκεκριμένης εργολαβίας και να δοθούν απαντήσεις για την σκοπιμότητα και την ωφέλεια για την Επιχείρηση.
·        Να σταματήσει κάθε διαδικασία ανάκρισης και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Επιτέλους η Διοίκηση αυτή, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της Επιχείρησης και την άσχημη κατάσταση στην ανάπτυξη και την λειτουργία των ορυχείων στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγ/λης  προς όφελος των εργαζομένων και του Ελληνικού Λαού .
 
                               Για  το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  ΜΕΓ/ΛΗΣ
 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

         ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Κ.                                             ΝΙΚΗΤΑΣ Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: