DEH

DEH

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Υποστολή του Πανό από τη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό


DSCN0160 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό οι εργαζόμενοι κατέβασαν το πανό που είχαν αναρτήσει πριν εφτά μήνες, την πρώτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, και ο αντιπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Θεοδωρόπουλος.
Η ομιλία του προέδρου του ΣΕΠΗΔ στη εκδήλωση:

Αγαπητέ κοινοβουλευτικέ εκπρόσωπε του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε
Θανάση Πετράκο, αγαπητέ αντιπρόσωπε της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Σταμάτη Θεοδωρόπουλε, αγαπητοί συνάδελφοι,
συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, σε ένα κτίριο έμβλημα του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην επιβολή χαρατσιών μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ενάντια στις διακοπές ρεύματος φτωχών συμπολιτών μας οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες  μια κρίσης  την οποία δεν προκάλεσαν οι ίδιοι, για να υποστείλουμε ένα πανό το οποίο εφτά μήνες έχει παραμείνει εδώ για να φωνάζει : «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ… ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» .
Το πανό αυτό αναρτήθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο διαχωρισμό, διαμελισμό είναι η καλύτερη λέξη, της ΔΕΗ. Σε μικρή και μεγάλη ΔΕΗ.
DSCN0154Δεν εκφράζει απλά ένα σύνθημα, διατυπώνει ξεκάθαρα και περιεκτικά μια αλήθεια.  Η ΔΕΗ δεν είναι απλά μία εταιρεία, είναι κομμάτι της ιστορίας της χώρας. Όταν λοιπόν ακρωτηριάζεται η ιστορία της χώρας, μικραίνει η ίδια η χώρα.
Η ιστορία όμως δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται, δεν διαλύεται.
Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι ο αγώνας μας ήταν γενικότερος. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η εκχώρηση κάθε δημόσιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας, κάθε υποδομής, κάθε δημόσιας επιχείρησης παραγωγής αγαθού απαραίτητου για την επιβίωση του λαού και κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής, μικραίνει τη χώρα και βάλλει ξεκάθαρα την εθνική της κυριαρχία.
Όταν εκχωρούνται αυτές οι επιχειρήσεις πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν πωλούνται τα ασημικά του σπιτιού εκχωρείται το ίδιο το σπίτι.  Αυτή είναι η περιουσία που χάνει ένας λαός όταν σκλαβώνεται και αυτήν κερδίζει όταν απελευθερώνεται.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία στα χέρια μιας κυβέρνησης τόσο για την ανάπτυξη της οικονομίας όσο και για την ανασυγκρότηση της ίδιας της χώρας. Η ΔΕΗ ίσως είναι το χαρακτηριστικότερο  παράδειγμα αφού χρησιμοποιήθηκε από την ίδρυση της για αυτό το σκοπό με απόλυτα θετικά αποτελέσματα.
Μετά λοιπόν τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και του αρμόδιου υπουργού  υποστέλλουμε το πανό μας και περιμένουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ακυρώσουν τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων.
Θα κλείσω παίρνοντας τις φράσεις από τον ιδρυτικό νόμο της ΔΕΗ οι οποίες πρέπει σήμερα να αποτελούν στόχο και επιδίωξη όλων μας:
«Χάριν του δημοσίου συμφέροντος» και
«Στην ευθυνοτέραν δυνατή τιμή»
Καλώ τον κύριο Πετράκο να πει και εκείνος δύο λόγια στη σημερινή μας συγκέντρωση.
----------------------------------------------------

Ο Θανάσης Πετράκος στην εκδήλωση της ΣΕΠΗΔ ΓΕΝΟΠ με το συμβολικό κατέβασμα του πανό «Μικρή ΔΕΗ – Μικρή Ελλάδα»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, παραβρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση που έκαναν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Κεντρικό Κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ (Μεσογείων 190-194), όπου σε συγκινητική εκδήλωση κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί πριν επτά μήνες και έγραφε «Μικρή ΔΕΗ – Μικρή Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΠΗΔ ΓΕΝΟΠ Δημήτρης Βουλγαρίδης  « Το πανό κατεβαίνει μετά από την δέσμευση της κυβέρνησης για την ακύρωση των νόμων για την διάσπασης της ΔΕΗ και δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ»
Κατά τον χαιρετισμό του στους εργαζομένους ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης υλοποιεί πλήρως τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Σταματά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Σταματά την διάσπαση της ΔΕΗ και την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ».
Άμεσα επίσης  θα επανέλθουν στο δημόσιο το 17 % των μετοχών της ΔΕΗ που έχουν δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η ΔΕΗ θα ανασυγκροτηθεί ως ενιαία δημόσια επιχείρηση του Ελληνικού λαού για να παίξει το σημαντικότατο ρόλο της στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
Τους εργαζομένους της ΔΕΗ τους θέλουμε δίπλα μας ενεργούς συμπαραστάτες και πρωταγωνιστές στην ανασυγκρότηση της ΔΕΗ, ώστε ο λαός και η παραγωγική δραστηριότητα της χώρας να μπορούν να έχουν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει βήμα πίσω από ότι είχε δεσμευθεί προεκλογικά στον Ελληνικό λαό.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: