DEH

DEH

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” συνεχίζει προσηλωμένος σε αγωνιστική τροχιά

???????????????????????????????
15Ο ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Κάλεσμα στα περισσότερα από 3.300 μέλη του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος» να πάρουν μέρος στις εκλογές του συνδικάτου, που θα πραγματοποιηθούν στις 17-18 και 19 Φεβρουαρίου 2015, απηύθυνε η απερχόμενη διοίκηση στο 15ο γενικό συμβούλιο του συνδικάτου που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΑΗΣ Καρδιάς.
Παρουσιάζοντας τον απολογισμό δράσης του συνδικάτου ο απερχόμενος πρόεδρός του, Γιώργος Αδαμίδης, τόνισε ότι ο «Σπάρτακος» ήταν πρωτοπόρος όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες, ήταν δίπλα στην κοινωνία, δεν έλλειψε από κανέναν αγώνα για το σύνολο των διεκδικήσεων των Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας σε ό,τι αφορά νοσοκομεία, το Πανεπιστήμιο, τις Εφορίες, βρέθηκε μαζί με τους πολίτες και τους φορείς στους δρόμους και έχει προχωρήσει και στη χάραξη  μιας αναπτυξιακής πολιτικής. Ήταν αυτός που έθεσε πριν 12 χρόνια το θέμα κατασκευής μιας νέας μονάδας στην περιοχή και ενθάρρυνε και στήριξε τη διοίκηση της ΔΕΗ για να προχωρήσει στην κατασκευή της «Πτολεμαΐδας 5», η κατασκευή της οποίας ξεκινά σε λίγες εβδομάδες. «Είναι μεγάλη η προσφορά του συνδικάτου «Σπάρτακος» στην κοινωνία αλλά και στην εθνική οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στον αγώνα που δίνει αυτή τη στιγμή το σωματείο για τους συμβασιούχους στη ΔΕΗ ώστε να πληρώνονται μέσα από συλλογική σύμβαση που θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα.
Εγκαταλείποντας μάλιστα ο ίδιος μετά από 8 χρόνια το τιμόνι του «Σπάρτακου» επισήμανε ότι υπάρχουν νέοι και καταξιωμένοι συνάδελφοί του οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν τη συνεχή ανοδική πορεία του σωματείου και ευχήθηκε τα μέλη του «Σπάρτακου» να δώσουν στη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί την ώθηση και το δυναμισμό που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ αλλά και να παραμείνει ο λιγνίτης το ενεργειακό καύσιμο της χώρας μας.
Για τρία δύσκολα χρόνια, γεμάτα αγώνες που κατέστησαν το «Σπάρτακο» ως τον  κορυφαίο συνδικαλιστικό θεσμό της περιοχής, μίλησε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου, Αθανάσιος Μάστορας, λέγοντας ότι η δράση του συνδικάτου χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα των παρεμβάσεών του και την αποτελεσματικότητά τους τις περισσότερες φορές.
Παρουσιάζοντας μάλιστα το πρόγραμμα δράστης του «Σπάρτακου» για την επόμενη τριετία είπε ότι, θα συνεχίσει στον αγωνιστικό δρόμο που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα συνεχίσει να έχει ως πρόταγμά του να μην υλοποιηθεί ο νόμος που ψήφισε η συγκυβέρνηση για πώληση της λεγόμενης “μικρής ΔΕΗ”, την άμεση έναρξη κατασκευής της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα και την καθαρή υπεράσπιση και διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων στην παραγωγή ενέργειας, δηλώνοντας ότι θα κινηθεί και την ερχόμενη τριετία στα ίδια αγωνιστικά χνάρια που κινήθηκε μέχρι σήμερα.
Ως κορυφαία χαρακτήρισε τη διαδικασία του γενικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος του «Σπάρτακου» και επικεφαλής της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα», Άρης Βατάλης, επισημαίνοντας ότι ο προγραμματισμός δράσης του συνδικάτου επικεντρώνεται στα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η επιχείρηση, αλλά και τα προβλήματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα επιστρατευμένοι. Δήλωσε δε βέβαιος ότι και η νέα διοίκηση θα είναι  προσανατολισμένη σε αγωνιστική κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουν να μπουν σε μια καλύτερη πορεία τόσο η επιχείρηση όσο και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.
Το μέλος της διοίκησης του σωματείου και εκπρόσωπος της παράταξης ΜΕΤΑ-ΔΕΗ, Φάνης Καραμπίκας, ανέφερε ότι στόχος της παράταξής του είναι να δοθεί στο συνδικάτο ένας πιο ταξικός χαρακτήρας και μια δυναμική τέτοια ώστε να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι σε αντιλαϊκές πολιτικές και να διεκδικήσουν όλα αυτά που έχασαν. Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα συστράτευσης ώστε να δώσουν όλοι μαζί τον μακρύ και δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι και για να μεγαλώσουν οι δράσεις του συνδικάτου.
Στην ανάγκη να δοθεί ταξική κατεύθυνση στους αγώνες και για αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την απόκρουση των πολιτικών που υπηρετούν οικονομικά συμφέροντα και για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος. Θέλουμε, σημείωσε, μια ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο, ενταγμένη σε έναν ενιαίο φορέα ενέργειας, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο, τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: