DEH

DEH

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας (υπό τον ΚΑΠ/ΔΕΗ) του παιδικού σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα – Ηρθη η επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ

spartakos
Πολλάκις το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει εκφράσει τη θέση του σε ότι έχει να κάνει με την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και το ίδιο πολλές φορές βρέθηκε κοντά στις δράσεις και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Σταθμός στο πέρασμα του χρόνου.

Ενός Παιδικού Σταθμού, όπου φιλοξενούνται σήμερα 75 παιδιά εργαζόμενων στην μητρική εταιρία και που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σε Πανελλαδικό επίπεδο. Η δε καλαισθησία του ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Σήμερα το Σωματείο δεν μπορεί παρά να εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά από εντατική προσπάθεια εκδόθηκε τελικώς στο όνομα του ΚΑΠ/ΔΕΗ η άδεια λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού.
Αμέριστο το ενδιαφέρον και συστηματική η προσπάθεια του Δημάρχου Εορδαίας κ. Σάββα Ζαμανίδη, των υπηρεσιών του Δήμου, του υγειονομικού τμήματος της Κοζάνης και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου που κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις διαδικασίες για την έκδοση της άδειας.
Άξια αναφοράς όμως είναι και η διαχρονική προσπάθεια της Διοίκησης της ΔΕΗ και της  Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων που δεν εφείσθησαν κονδυλίων ή υπηρεσιών προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και υποδειγματική λειτουργία του Σταθμού.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους που κατάφεραν κάτι που μπορεί να φαίνεται τυπικό μεν, αλλά στην ουσία αποτελεί σημαντική εξέλιξη για έναν  Σταθμό που δικαιούται να  καλύτερες δυνατές συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει μία ομαλή και άκρως εποικοδομητική εκπαιδευτική πορεία.
 
 
———————————————-
Ακολουθώντας τις επιταγές της Δημοκρατίας αλλά και της ηθικής υποχρέωσης που έχει μία κυβέρνηση η οποία διατείνεται για τη δημοκρατικότητά της και που σαφώς δεν επιθυμεί να έχει επιταγμένους εργαζόμενους,  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, μετά από εισήγηση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Παράλληλα –με την απόφαση αυτή- λήγει και το καθεστώς επίταξης που ίσχυε για τη χρήση του συνόλου των γραφείων εγκαταστάσεων και μονάδων παραγωγής του ομίλου ΔΕΗ, δηλαδή της μητρικής αλλά και των θυγατρικών δικτύων μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και διανομής (ΔΕΔΔΗΕ).
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που στο παρελθόν συγκρούστηκε σφόδρα με την συγκυβέρνηση για τα ζητήματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το θεσμικό πλαίσιο αυτών, επικροτεί την κίνηση της κυβέρνησης, τόσο για την αμεσότητά της όσο φυσικά και για την ουσία του πράγματος.
Από την άλλη, αναμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης οι οποίες, με βάση τις εξαγγελίες του Υπουργού, κινούνται προς τη κατεύθυνση που το συνδικάτο (διαχρονικά) πρεσβεύει και υπερασπίζεται.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα επικροτεί την κυβερνητική πολιτική στις θετικές και προς όφελος των εργαζόμενων, της επιχείρησης και (κατ επέκταση) των πολιτών αποφάσεις της ενώ δε θα διστάσει να συγκρουστεί μαζί τις στην περίπτωση που αθετήσει τις δεσμεύσεις της.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έδιναν, δίνουν και θα δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για την απρόσκοπτη λειτουργία της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: