DEH

DEH

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μετά τις Προγραμματικές Δηλώσεις οι Αλλαγές στις Ενεργειακές Διοικήσεις – Με τη ΔΕΗ Ξεκίνησε τις Επαφές του ο Λαφαζάνης

Για μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή μετατίθενται οι κινήσεις για πιθανόν αλλαγές στις διοικήσεις των εταιριών στον τομέα της ενέργειας. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης εγκαινίασε τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών του με τις ηγεσίες των ενεργειακών εταιριών και των θεσμικών φορέων της αγοράς με τη συνάντηση του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Γιάννη Γιαρέντη.
Η συνάντηση με τον κ. Ζερβό διήρκεσε δύο ώρες και στη διάρκεια της ο κ. Λαφαζάνης ενημερώθηκε για την κατάσταση της ΔΕΗ, τις προοπτικές της, καθώς και τις υφιστάμενες εκκρεμότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες του energia. gr, δεν εξετάζεται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, η αντικατάσταση του κ. Ζερβού. Στη συνάντηση ο μάνατζερ της ΔΕΗ ανέφερε ότι από την πλευρά της Επιχείρησης «παγώνουν» όλες οι διαδικασίες για τη διάσπαση της «μικρής ΔΕΗ», ωστόσο, θα απαιτηθεί και νομική παρέμβαση, για την κάλυψη της διοίκησης της εταιρίας. Οι εκκρεμότητες για τις οποίες ενημερώθηκε ο κ. Λαφαζάνης έχουν να κάνουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το θέμα της τιμολόγησης της Αλουμίνιον, τα νέα ΑΔΙ και τις εκπτώσεις προς τη βιομηχανία. Επ’ αυτών δεν δόθηκαν κατευθύνσεις, καθώς αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στη νέα πολιτική του υπουργείου ο κ. Λαφαζάνης στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΑΔΜΗΕ ο κ. Λαφαζάνης αναμένεται να δώσει εντολή για την ακύρωση του εν εξελίξει διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης της εταιρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: